Rival Sons novo ime na INmusic festivalu


Rival Sons, američka hard rok postava za 21. vek, pojačava lineup INmusic festivala koji se ove godine održava od 22. do 24. juna na zagrebačkom Jarunu.

Kalifornijski sastav formiran je 2009. godine, a iste godine objavljuju debi ploču Before the Fire. Nakon ovog uspešnog izdanja i narednog s-t EP albuma, skrenuli su pažnju Digbiju Pirsonu (Digby Pearson), osnivaču Earache Recordsa, te im je ponuđen novi ugovor. Zatim je svetlost dana ugledao njihov hvaljeni drugi album Pressure & Time.

U 2012. godini nastupali su širom Evrope na festivalima kao što su Rock Am Ring, Sweden Rock, Ruisrock, Bukta, Graspop i Download, odnosno kao predgrupa na koncertima bendova Eagles of Death Metal i Black Stone Cherry, a u septembru su objavili i treće studijsko izdanje Head Down.

Godine 2014. objavili su novu ploču Great Western Valkyrie koja je nominovana za album godine u izboru Classic Rock Magazina. Dve godine kasnije stiglo je novo izdanje Hollow Bones, a nastupali su kao predgrupa bendovima Deep Purple i Black Sabbath.

Njihovo aktuelno izdanje Feral Roots objavljeno je 2019. godine i zavredeo je dve Grammy nominacije. Postavu grupe Rival Sons čine ritam gitarista i vodeći vokal Jay Buchanan, basista Mike Miley, gitarista Scott Holiday i bubnjar Dave Beste.

Rival Sons se priključuju prethodno objavljenim izvođačima The Killers, Deftones, Beck i The Lumineers. Ulaznice za jubilarno 15. izdanje INmusica mogu se nabaviti na zvaničnom festivalskom sajtu.

(Visited 24 times, 1 visits today)