Ride – „Catch You Dreaming“ (singl)


Ride je britanska rok grupa koja traje već dugih 30 godina. Prvi album je izdala 1990. a poslednji album prošle godine i nosi naziv Weather Diaries. Međutim nakon ovog albuma, izdala je EP ove godine koji nosi naziv Tomorrow’s Shore na kome se nalaze pesme koje su bile deo procesa poslednjeg albuma.

Na ovom mini albumu se nalazi pesma „Catch You Dreaming“ koja se apsolutno ne može svrstati u rok niti u jedan podžanr ove muzike. U pitanju je apsolutna upletenost didžejevskog rada, elektronski chill, mistična i pomalo psihodelična balada koja se pre može svrstati u neku vrstu hausa. Sve u svemu, elektronskih žanrova je mnogo ali ono što je sigurno to je da ovo nije čak ni moderni rok, ovo je elektronska muzika koja je veoma popularna danas.

Gitarista ove grupe Endi Bel (Andy Bell) je objasnio da je ova pesma pisana iz perspektive poslednja dva preživela čoveka na planeti koji posmatraju kraj sveta. Ispostavlja se da, dok se sećaju svojih lepih trenutaka, univerzum nestaje.

Ovo je nesumnjivo kvalitetno urađena pesma u vrsti koja se neće svideti svakom ali će se velikoj većini svideti. Produkcija je na visokom nivou i ima mnogo elemenata i odlično složenih zvukova i instrumenata.

Ako se ne možemo složiti oko žanra, možemo se složiti da je tekst dubok i kvalitetan.

 

(Visited 46 times, 1 visits today)