Repetitor i Japanther u Tvornici kulture


DeftonesBeogradski trio Repetitor, praćen američkim noise-pank duom Japanther nastupiće u Tvornici kulture u petak, 4. oktobra.

Jedan od najistaknutijih bendova nove beogradske rok scene, Repetitor, koji su 2005. godine osnovali Milena Milutinović (bubanj), Ana-Marija Cupin (bas gitara, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal) ponovno dolaze u Zagreb. Oni su svoj prepoznatljivi zvuk polako gradili pod uticajem žestokog rokenrola, post-panka i svega između, i bez sumnje su podigli lestvicu svojim debitantskim albumom Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008) koji je završio na vrhovima svih muzičkih lista 2008. godine, te je redovno proglašavan kao jedan od najsvežijih i najautentičnijih albuma iz regije u poslednjih nekoliko godina. Zbog toga ne treba naglašavati sa kolikim se nestrpljenjem očekivalo novo izdanje. Dobrodošli na okean je njihov novi album, dostupan od 29. novembra prošle godine putem slovenskog izdavača Moonlee Records uz najavljujući singl “U pravom trenutku”. Dugi period čekanja novog albuma bend je prikratio brojnim, izvrsnim i visoko energičnim koncertnim nastupima, koji su oduvek bili njihovo najjače oružje za osvajanje novih poklonika, a čiji broj u Hrvatskoj rapidno raste sa svakim njihovim gostovanjem. Nastave li tim trendom, idući put ih slušamo u Domu sportova. Što drugo reći nego, dobrodošli u fabriku!

Japanther su energični američki noise-pank-rok duo, a ovo je njihov drugi nastup u Hrvatskoj, u sklopu evropske promotivne turneje za njihov novi album Eat Like Lisa Act Like Bart, izdat u maju ove godine. Sve je počelo kasno jedne letne noći u mojoj spavaćoj sobi u Bruklinu, 2001. godine, kaže Ijan Vanek (Ian Vanek), zadužen za bubanj, elektroniku i vokal. Drugi dio Japanthersa čini Mat Rajli (Matt Reilly=, bas gitara i vokal.

U svojoj dvanaestogodišnjoj karijeri su snimili 10 albuma i odradili neverovatnih 20 turneja. Sa Denom Grahamom (Dan Graham) realizovali su lutkarsku rok operu “Don’t Trust Anyone Over 30”, kao i vodenu predstavu-performans sa Aquadoomom, grupom plivačica sinhronizovanog plivanja pod nazivom “Dangerous When Wet”. Koncerte su održavali, kako kažu, od uličnih uglova, umetničkih galerija, klubova, pa do porodičnih spavaćih soba i brodova. Zaštitni znak na koncertima su im telefonske slušalice koje koriste na mestu mikrofona.

Nakon koncerta program u Tvornici preuzimaju Kultivator, Dance Department i Take Me Out DJ-i koji će nastupiti na oba sprata kluba.

Ulaznice po ceni od 40 kuna (pretprodaja), odnosno 50 kuna na dan koncerta možete kupiti u sastavu Eventima i Entria.

(Visited 68 times, 1 visits today)