Regionalna turneja Norman Biker Trija!


Norman Beaker TrioU sklopu dela svoje evropske turneje na kojoj promovišu novi album pod nazivom Between The Lines, Norman Biker bend (Norman Beaker Band) održaće nekoliko koncerata u regionu, koja počinje 26. marta u Sisku, a završava se 2. aprila u Subotici, gde će nastupati kao bluz trio.

Norman Biker bend sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane – Bi Bi King (BB King), Badi Gaj (Buddy Guy), Džek Brus (Jack Bruce), Aleksis Korner (Alexis Korner), Kris Farlov (Chris Farlowe), Leri Garner (Larry Garner), Grejem Bond (Graham Bond), Čak Beri (Chuck Berry), Robert Plant, Džimi Pejdž (Jimmy Page), Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fulson), Piter Grin (Peter Green), Luizijana Red (Louisiana Red), Fenton Robinson i mnogi drugi.

Norman Biker (Norman Beaker) je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Dovoljno je pomenuti da je čuveni Bi Bi King za njega rekao: „Norman je kao beli Fredi King!“ Zajedno s Vanom Morisonom tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol.

Džon Prajs (John Price) je jedan od zauzetijih basista u Britaniji. Snimao je i svirao s muzičarima kao što su: Van Morison, Erik Bardon, Toni Ešton, Kris Farlou, Toni Mekfi, Herbi Goins, Mik Abrahams,… Član je Biker Band-a preko dvadeset godina.

Stiv Gibson (Steve Gibson), živa ritam mašina, u svojoj ranoj karijeri nastupao je s čuvenim bendom Buzzcocks. Takođe veoma cenjen i tražen od drugih bendova, bilo kao studijski ili koncertni bubnjar.

Norman Biker trio na ovogodišnjoj turneji promoviše novi album pod nazivom Between The Lines (2013) na kome se zajedno s kolegom iz benda, Džonom Prajsom, potpisuju kao autori i producenti albuma.

Nastupi benda su mešavina svih žanrova bluza, s puno energije i dosta humora. Svojim iskrenim, profesionalnim pristupom, Norman Biker bend osvojio je Evropu gde nastupa tokom cele godine (više od 180 dana su na turnejama).

Turneja:

Ulaznice:

*Sisak* – Ulaznice u prodaji na dan koncerta u Jazz klubu Siscia po ceni od 50 kuna
*Zagreb* – Ulaznica 40 kuna / Vrata 21 sat / Koncert 22:30h / Karte se kupuju na dan koncerta!
*Beograd* – Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže i u Felix Shopu (TC Sremska). Pretrpodajna cena je 400 dinara, na dan koncerta 600 dinara!
*Novi Sad* – Ulaznice mogu da se kupe od 01.03. po pretprodajnoj ceni od 400 dinara u Pabu Lazino Tele, dok će cena ulaznica na dan koncerta iznositi 600 dinara
*Kikinda* – Ulaznice po ceni od 250 dinara možete kupiti na dan koncerta / Broj ulaznica je ograničen
*Subotica* – Ulaznice po ceni od 400 dinara možete kupiti na dan koncerta / Broj ulaznica je ograničen

(Visited 83 times, 1 visits today)