Regeneracija Dunava Eco music fest-2012


eco_music_fest_2012Ove godine, 29. i 30. juna, obeležava se mali jubilej ekološko-muzičkog festival Regeneracija Dunava, petu godinu za redom, u Bačkom Monoštoru, na međunarodni Dan Dunava.

Ova manifestacija predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o značaju ove reke, uz muzičke sadržaje u vidu dvodnevnih koncerata, u večernjim satima. Festival počinje 29. juna, ekološkom radionicom za decu – na temu Dunava i njegovog očuvanja, te će biti organizovane radionice mikroskopiranja dunavske vode. U produžetku programa, održaće se okrugli sto na temu SRP Gornje Podunavlje, Prekograničnog parka biosfere “Mura-Drava-Dunav”, uz prisustvo stejkholdera i predstavnika upravljača zaštićenim područjem.Ono što je novina za ovu godinu – akcenat će biti dat na održivost i održive izvore energije, kao dobar početak i primer za to biće kreativno-edukativna radionica u saradnji sa Udruženjem “Slama” iz Hrvatske, a u okviru koje će biti pored edukativnog, i kreativan program, budući da će umetnici uz sve prisutne koji su zainteresovani, od slame izgraditi skulpture životinja koje nastanjuju rezervat, te takođe i statuu feniksa, koja će biti simbolično spaljena. Korišćenjem slame pokušaćemo da skrenemo pažnju na alternativne izvore energije, u prvom redu – biomase. U okviru manifestacije, UG „Studio 5“ realizovaće projekcije autorskih filmova, kao promociju Sombor film festivala i Somborskog humanitarnog festa.

Prvog dana festivala nastupiće: Brile, „Plug in“, „Zion crew“ i „Ruski lekari“, a drugi dan, rezervisan je za „Neozbiljne pesimiste“, „Line out“, „Kingstoned sound feat Popay & big Oz“. Festival se održava u Eko Centru i otvorenog je tipa, odnosno – ulaz je besplatan. Za sve one koji žele ispratiti oba dana festivala, obezbeđen je prostor za postavljanje šatora za kampere, prostor za kuvanje, kao i tuševi i toaleti.

(Visited 53 times, 1 visits today)