Rebel Star u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu


Rebel StarRebel Star, duo koji čine Milan Glavaški i Atila Prikler, krajem marta i početkom aprila održaće tri koncerta i to 23. marta u Beogradu, klub Gun (sa bendom Richmond Fontaine), u Zagrebu 24. marta u Teatru &TD i u Novom Sadu 7. aprila u CK13.

Osnovana 2006. od strane kantautora Milana Glavaškog (Eva Braun, Popcycle) ova grupa potpisuje jedan od boljih albuma snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije u proteklih nekoliko godina. „SO“ je objavljen u vlastitom izdanju krajem 2007. godine, a nakon njega usledio je i odličan album „Kalifonija“. Milan se pokazao kao čovek velikog kantautorskog dara i neobično lepog vokala koji se usudio stvoriti bezvremensku kolekciju americana-pop bisera, te ih uz to otpevati na srpskom jeziku. Za ovaj duo kazu da na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj sa modernom produkcijom i energičnom svirkom.

Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Star-a, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka.

U najavi za koncerte, bend obećava razglednice sa dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Materijal će pokriti odlične albume „SO“ i „Kalifonija“ uz nekoliko pesama sa novog albuma koji se predviđa za proleće.

(Visited 55 times, 1 visits today)