Rebel Star i On Tour u CK13 (nagradna igra)


Rebel Star & On Tour @ CK13, Novi SadU Omladinskom centru CK13, u petak 16. novembra, najavljeni su nastupi bendova Rebel Star i On Tour.

Rebel Star su neobična muzička pojava na našem tržištu. Članovi ovog benda su momci zavidnog staža po značajnim bendovima, s internacionalnom reputacijom i neobičnom biografijom.

Milan Glavaški, frontmen benda pre nego što će otići za Budimpeštu i Ameriku, bio je član bendova Eva Braun i Popcylce. Odlazak u Budimpeštu je Milana Glavaškog dvoseklo inspirisao da prestane i da ponovo počne da se bavi muzikom. Zaljubljenik u indi rok, paver pop, pop-rok i sveukupno u vintedž zvuk i instrumente šezdesetih i sedamdesetih, nije dugo mirovao te je pokrenuo Rebel Star, 2006. godine, Ovaj alternative kauntri/pop rok bend je do sada izdao tri nosača zvuka. Nakon uspešnog EP-a iz 2007, nekoliko koncerata i mnogo studijskih sesija, Glavaški i prijatelji su odlučili da krajem te iste godine objave album „SO“ koji slovi kao jedno od najpriznatijih izdanja u regiji tokom prošle dekade. „SO“ je obavljen i u digitalnom izdanju.

Ni dve godine kasnije, svet je ugledala i „Kalifonija“, album okrenut vintedž zvuku zapadne obale USA kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih. Album koji tek danas dobija na značaju kako bend ima šansu da ga odsvira u punom sjaju.

Bend je 1. oktobra objavio svoj treći album nazvan „Rebel Star“ za izdavačku kuću „Dancing Bear“, a u Srbiji za „Odličan hrčak“.

Istoimeni album najavljen sjajnim singlom „Anđeli“ treba biti kruna rada i sazrevanja autora i njegove odlične grupe. Nedavno objavljen album je snimljen na unikatnoj opremi skupljanoj po istočnoevropskim pustarama, aranžiran do savršenstva, odrastao, ali i dosta energičan, ozbiljan s osmehom na licu.

Na pesmi „Anđeli“ gostuje Ivana Smolović, pevačica beogradskih grupa Intruder i Ika, s kojom Rebel Star srađuje još od njihove prve ploče „SO“, na kojoj je pevala vokal na engleskom u pesmi „Rebel Star“. Sledeći najavljeni singl je za pesmu „Dah“.

Milan Glavaški objašnava da je album sniman brzo i da sva oprema koju čujete sprave su iz njihove kolekcije japanskih, nemačkih i istočnoevropskih instrumenata u poluraspadu.

Verujemo da će Rebel Star uspavalu diskografsku scenu probuditi pop rok albumom ukorenjenim u američko nasleđe i pesme koje ćemo dobro razumeti.

Tokom šest aktivnih godina, Rebel Star je nekoliko puta menjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom Priklerom (Attila Prikler), britanskim pojačanjem Ešlijem Brisom (Ashley Brees) i Majkom Kentišom (Mike Kentish) na gitari, klavijaturama i basu, te Milanom kao autorom, gitaristom, vokalom, glavom, srcem i dušom benda.

Ešli i Majk su došli u bend nakon intervjua sa Milanom Glavaškim za svoju radio emisiju na radiju Q u Budimpešti. Atila i Milan su u to vreme nastupali kao duo i Ešli i Majk su se samoinicijativno prijavili.

Gosti na koncertu biće beogradski On Tour, sastav koji čine Ivana Smolović (Ika), Vladimir Marinović (Ventolin) i Marko Ćebić (The Mothership Orchestra).

Bend On Tour nastao je spontano, kao rezultat bežanja iz škole, popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija špageti vesterna. Devet pesama, malih intimnih priča, koje su se našle na njihovom debi albumu. Sniman je u studiju Baukova soba. Bend je svoj istoimeni debi album postavio za besplatno preuzimanje na http://forontour.bandcamp.com, a kako najavljuju uskoro će se pojaviti i na CD-u kao samizdat.

Album je najavljen singlom pod nazivom „Hondo“, koji se takođe može besplatno preuzeti sa neta na http://soundcloud.com/on-tour-1/hondo-on-tour.

RockSvirke uz saradnju sa bendom Rebel Star će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja. Prva dva čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po dve karte i CD za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do petka u 18h (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre: Rebel Star je internacionalni bend sastavljen od muzičara sledećih nacionalnosti?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Koncert počinje u 22 časa, a karta je 300 dinara.

(Visited 45 times, 1 visits today)