Rebel Star i Eva Braun najavljuju dvostruki užitak za novosadsku publiku


Rebel Star„Želeo bih pre svega da obavestim sve zainteresovane da se satnice koncerata neće podudarati. Rebel Star počinju oko 22:15, a Eva Braun petnaestak minuta nakon završetka njihovog nastupa, znači, nešto pre ponoći. Na taj način želimo ljudima da omogućimo da prisustvuju i jednom i drugom događaju. Kako su CK13 i Shamrock Bar udaljeni svega 5 minuta hoda, pretpostavljam da to neće biti problem“

Goran Vasović Vaske, frontmen bečejske Eve Braun, ovim rečima najavio je svojevrstan događaj koji Novosađane očekuje 07. aprila 2012. godine. Naime, iste večeri, imaćemo priliku da uživamo u prvo u nastupu Rebel Star (Milan Glavaški – Eva Braun), a potom i same Eve Braun.

Rebel Star nastupaju u Omladinskom centru CK13, u ulici Vojvode Bojovića broj 13, sa početkom u 22h. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj sa modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Star-a, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka.

U najavi koncerta, bend obećava razglednice sa dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Set lista će obuhvatati odlične albume „SO“ i „Kalifonija“ uz nekoliko pesama sa novog albuma koji se predviđa za proleće i koji željno iščekujemo.

Eva Braun

Petnaestak minuta nakon završetka nastupa Rebel Star, bend Eva Braun će nešto pre ponoći početi sa nastupom u Shamrock Baru, u ulice Mite Ružića broj 5. Eva Braun nastavlja sa promocijom poslednjeg albuma „Playback“ iz 2011. godine, objavljenim za izdavačku kuću Odličan hrčak, ali će na repertoaru biti i najveći hitovi iz dvodecenijskog opusa najpoznatijeg domaćeg benda brit-pop orijentacije („Aljaska“, „“Zmajevi“, „Odvedi me iz ovog grada“, „Ne dozvoli“, „Sasvim običan dan“).

Skorašnji nastupi Eve Braun u novosadskom Route 66 i beogradskom Domu omladine i Gun klubu dokazali su da ovaj bend i posle 20 godina postojanja poseduje istu harizmu, pozitivnu energiju i pesme koje nas pri svakom slušanju vode u neka mesta lepša od ovog.

Novosadska publika imaće 7. aprila priliku da uživa u večeri autentičnog bečejskog zvuka dva odlična koncerta u istom danu, pri tome oba dostupna za slušanje od početka do kraja, povod su koji zaljubljenici u taj žanr, ali i neki novi poklonici, ne bi trebao da propuste.

(Visited 52 times, 1 visits today)