Rebel Promotion festival: Kolaps, Dot The Eye, Loud, Ground Zero i Wolfram u klubu Quarter


The Quarter - festivalVečeras, 23. februara u novosadskom klubu The Quarter, održaće se mini festival zagrevanja pred Miner festival. Bendovi koji će nastupiti su: Kolaps, Dot The Eye, Loud, Ground Zero i Wolfram.

Bend Kolaps svira energični i pozitivni hardkor sa uplivima treša, panka i roka. Tekstovi njihovih pesama govore o surovoj svakodnevnici, običnom čoveku i njegovim moralnim dilemama i problemima. Govore o (ne)pravdi i bezvrednosti politike i pričaju o manipulaciji ljudskom dušom ali uvek sa velikom dozom optimizma.

Kolaps uveliko radi na drugom albumu i sprema nova iznenađenja. Članovi benda su: Kimi (vokal), Sale Bojanić (gitara), Stevan Patić (bas gitara) i Luka Malenić (bubnjevi).

Bend Dot The Eye je početkom 2007. godine prvobitno počeo kao Revolution cover bend, koji je svirao Panteru i Metallicu. Imao je brojne promene u svom sastavu, a danas ga čine Miloš Popović (vokal), Miodrag Dimitrijević (gitara), Đorđe Gašić (gitara), Damjan Krković (bas gitara) i Đorđe Stojiljković (bubnjevi).

Dot The Eye je svirao u raznim klubovima, mestima, na raznim takmičenjima i festivalima (Exit, Beogradski Beer Fest..). Bili su finalisti na Regionalnom takmičenju za Wacken Open Air festival u Nemačkoj i svirali na gitarijadama širom Srbije. Album „Power Inside“ ne samo da je ostavio snažan utisak lokalnim fanovima nego i publici u različitim regionima SAD-a, Velike Britanije i Evrope.

Bend Loud je osnovan početkom aprila 2010. godine. kao kombinacija stoner rok rifova, energije metala i southern bluz-rok senzibiliteta.

Trenutnu postavu benda čine: Đorđe Feštin (ritam gitara), Ivan Milenković (solo gitara), Tomislav Maksimović (bas gitara), Nemanja Tanasković (bubnjevi) i Aleksandar Pejčić (vokal).

Ground Zero je bend čija muzika se može opisati kao mešavina hardkor panka i ekstremnog metala u kratkim kompozicijama. Posle EP-a, 2 albuma, 2 turneje i bezbroj kompilacija i koncerata u lokalu, odlučili su da im ipak nije dosta panka, metala i piva.

Groiund Zero čine: Milan Šogorov (gitara, vokal), Nikola Crvenković (gitara, vokal), Nenad Jovanović (bubnjevi)

, Nemanja Spasojević (vokal) i Milan Armacki(bas gitara).

Wolfram je bend koji čine: Marko Dorić (gitara, vokal), Branislav Božanić (gitara), Aleksandar Apić (gitara, vokal) i Dušan Prentović (bubnjevi, vokal).

Cena ulaznice za ovaj događaj iznosi 300 dinara, a festival počinje u 21 čas.

(Visited 63 times, 1 visits today)