RE-START II – Konkurs


Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktvista Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktvista „GETO“ objavljuje konkurs za 10 pesama koje će naći na drugoj po redu muzičkoj kompilaciji pod nazivom „RE-START II“.

Na prvoj kompilaciji 2008. godine akcenat je bio stavljen na nezavisnu banjalučku scenu, a nastala je kao zajednički projekat UNSA GETO-a i Okisgen radija. Tu se nalaze bendovi koji su bili pobednici top liste radio emisije „RE-START“ emitovane na Oksigen radiju u periodu od 2007. do 2008. godine.

Muzička kompilacija „RE-START II“ za cilj ima povezivanje i promociju nezavisnih muzičkih grupa u regionu, a koje svojim radom podstiču na progresivna razmišljanja, te na taj način direktno utiču na pozitivne promene u društvu.

Uslovi konkursa koje navode organizatori:

  • Pesme koje se šalju trebalo bi se kretati u okviru muzičkih pravaca HC, Punk, Ska, Regaae, Dub, Hip hop, Trip hop, alter…
  • Tekstovi pesma trebalo bi da se bave socijalnom tematikom (angažovani tekstovi) te da budu na nekom od jezika naših naroda i narodnosti
  • Tehnički uslov: mp3 format – kvalitet 320 kbps
  • Kratka biografija i fotografija benda

Konkurs je otvoren za sve afirmisane i neafirmisane bendove iz regiona (Ex Yu) koji ispunjavaju gore navedene uslove. Krajnji rok za slanje pesama je 01. 04. 2012. godine. Pesme, biografija i fotka se šalju na e-mail adresu: unsageto@gmail.com sa naznakom: restart.

Organizatori naglašavaju da se kompilacija „RE-START II“ neće prodavati već će se koristiti isključivo u promotivne svrhe.

(Visited 48 times, 1 visits today)