„Raskorak“ – izložba fotografija grupe Block Out


Block Out - MitaIzložba fotografija naziva „Raskorak“ autora Nemanja Đorđevića predstavlja svojevrstan portret beogradskog benda Block Out inspirisan njegovom pojavom, muzikom, kao i nastupom. Niš je uvek na poseban način doživljavao njihovu muziku, tako da je ova izložba poklon publici.

Svečano otvaranje same izložbe fotografija je u petak 9. novembra u klubu “Juridicum” na Pravnom fakultetu u Nišu sa početkom od 20h, samo dva sata pre koncerta benda Block Out na istom mestu.

O izložbi:

„Portret grupe Block Out slika se godinama, različitim bojama, stihovima, zvucima, emocijama, a konačan oblik dobija na koncertima, u dodiru sa publikom. Ova izložba fotografija jeste deo tog portreta i približava nam neke magične trenutke koje su grupa i publika delili ranijih godina. Raskorak između sveta u kome živimo i tog, paralelnog sveta koji živi na koncertima Block Outa uočljiv je na fotografijama Nemanje Đorđevića. Kao poštovalac rada grupe Block Out, Nemanja na ovim koncertima nije bio samo puki fotograf, već neko ko je ove koncerte doživljavao lično. Upravo to, ‘lično’ on je u velikoj meri preneo na fotografije i tako nam omogućio da osetimo, atmosferu, emocije i da gledajući fotografije čak i čujemo taj ‘krik’ paralelnog sveta.“
Marko Marinković

O autoru:

Nemanja Đorđević je rođen 1985. godine u Vranju. Fotografijom se bavi od 2000. godine. Svoja prva znanja o ovoj umetnosti stekao je u „Školi kreativne fotografije“ u Nišu, gde je takođe član foto kluba FON. Od 2008. godine radi kao foto-reporter (fotograf i novinar) web magazina „Balkanrock“ kao i hrvatskog „SoundGuardian“. Oficijelni je fotograf raznih festivala i koncerata u Srbiji i regionu. Ove 2012. godine imao je samostalne izložbe rok fotografija u Vranju i Inđiji, a učestvovao je na izložbi fotografija „Čuvari trenutaka“ u Beogradu i Novom Sadu. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji. Živi i radi u Beogradu. Njegove galerije rok fotografija možete pogledati na sledećem linku.

Za sve posetioce ulaz na otvaranje izložbe je besplatan i pored oficijelnog dela planirano je druženje autora izložbe i članova benda sa prijateljima i fanovima.

Početak koncerta zakazan je za 21:30h, a publiku će zagrevati beogradski bend Sharks, Snakes & Planes. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara na sledećim mestima: Music House (Generala Milojka Lešjanina 12), CD Sound (Novi podzemni prolaz), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Juridicum – klub pravnog fakulteta (Trg Kralja Aleksandra 11). Na samom ulazu u klub Juridicum od 20:00h cena karte iznosiće 700 dinara.

(Visited 53 times, 1 visits today)