Rambo stiže sa novim albumom do Arsenala


Rambo AmadeusSvjetski MegaCar Rambo Amadeus kaže da bi njegov novi živi album „Rambo Amadeus u Domu sindikata“ trebao izaći do njegovog nastupa 18. juna na prvom Arsenal festu u Kragujevcu. Pred nastup u prostoru Kneževog arsenala u subotu uveče, ponosni vlasnik Zastavinog Fiće najavljuje i dolazak u Kragujevac sa rearanžiranim starim hitovima uz zvuk duvača i unikatnim stratokasterom!

Rambo je krajem prošle godine održao spektakularni koncert u ispunjenom Domu sindikata u Beogradu, a nedavno je najavio da će izaći „novi CD, pod nazivom „Rambo Amadeus u Domu Sindikata“ , digitalno snimljen i remiksovan koncert na kome se nalazi 8 potpuno novih pjesama, premijerno izvedenih na tom, sasvim uspjelom koncertu, jednim od par najuspješnijih u karijeri“.

– Kad tačno izlazi album „Rambo Amadeus u Domu sindikata“?

Rambo: Dobio sam obećanje od izdavača (Menart) da će CD izaći do festivala Arsenal.

– Možeš li reći nešto više o albumu, zašto lajv mesto studijskog, zašto uopšte album, a ne recimo singlovi?

Rambo: Napravio sam materijal za novi album, odsvirao ga s bendom u Domu sindikata i snimak je toliko dobar da je bilo potpuno suvišno svirati ga opet u studiju. Singlove izbacuje estrada, jer kubure s novim pjesmama, pa tako svako malo dosađuju medijima i češće su u žiži javosti nego što zaslužuju. Uostalom, ako Berlinska filharmonija snima koncertne albume, koji su cjenjeniji od studijskih, zašto bi jedan bend koji odlično svira uživo morao da se krije iza studijske produkcije.

– Šta mogu očekivati Kragujevčani od tvog nastupa na Arsenalu?

Rambo: Ne znam šta mogu da očekuju, ali znam šta će dobiti.

– Da li će biti „starih hitova, rearanžiranih i obogaćenih novim zvukom duvačke sekcije“, kao što radiš u poslednje vreme?

Rambo: Da.

– Da li će tvoja nova gitara „najnovija u ergeli neobičnih i unikatnih gitara“, biti i u Kragujevcu? Po čemu je unikatna?

Rambo: Biće. To je fender stratocaster, universary, čiji je korpus oslikao Natan Esku, perspektivni i talentovani slikar iz Ljubljane.

– Kakva su tvoja dosadašnja iskustva sa Kragujevcom? U smislu publike, a možda i voznog parka?

Rambo: Kragujevac je grad čiji muzički ukus je formirao legendarni (Radomir Mihailović) Točak i grupa Smak, tako da je to svijet koji voli kvalitetno muziciranje, pa očekujem da će publika lijepo prihvatiti naše umijeće.
Vozim zastavu 750 – legendarnog Fića, na kog sam vrlo ponosan.

– Šta misliš o ideji da se deo industrijskog kompleksa, kakav je Knežev arsenal, pretvori u prostor za kulturne namene?

Rambo: To je uobičajena procedura u svijetu, da se industrijski objekti koji su izgubili prvobitnu namjenu pretvore u prostore sa kulturnim sadržajima. Tako je u Amsterdamu, stara Mljekara pretvorena u cuveni klub Milky Way, u Luksemburgu prerađivačka industrija mesa u kulturni kompleks, u Kopenhagenu industrijska zona pretvorena u „Kristijaniju“ i umjetničku koloniju. To je najbolji način da napušteni prostori dobiju novi smisao i sadržaj.

(Visited 96 times, 1 visits today)