Rambo Amadeus zakazao prvomajski koncert u Beogradu


Poznati muzičar i autor Rambo Amadeus održaće koncert u utorak, 1. maja u Kombank dvorani – renoviranoj Dvorani Doma sindikata.

Rambo Amadeus i njegov bend kroz svoje muziciranje vešto kombinuju džez, fank, etno i rok, praveći jedinstvenu muzičku fuziju. Ona je istovremeno i podloga za Rambove oštre, satirične tekstove, kao i neumoljivo duhovite dosetke i digresije, kojima publiku vodi kroz društvene apsurde današnjice.

Na pitanje zašto se odlučio da održi koncert za 1. maj, Rambo Amadeus odgovara:

„Volim da sviram u Domu sindikata, to mi je najdraža sala u gradu. Prošle godine nisam svirao, strpljivo sam čekao da se sala renovira. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv novog menadžmenta Dvorane da sviram za otvaranje, krajem aprila. Naravno da sam se odlučio za 1. maj, međunarodni praznik rada, jer sam i sam radnik – neposredni proizvođač u oblasti kulture, pa prvi maj smatram, pored rođendana, svojim jedinim pravim praznikom, koji ću proslaviti radno i svečano u Dvorani.“

Rambo Amadeus je istakao da je ova institucija oduvek bila namenjena radničkoj klasi, naprednoj omladini i poštenoj inteligenciji.

„Upravo tu pubilku i pozivam da zajedno proslavimo naš praznik uz moj koncert, i podsećanje na činjenicu da je jedino oružje koje radnička klasa ima u borbi protiv kapitalističkih eksploatatora – solidarnost,“ navodi Rambo Amadeus.

Karte za koncert se mogu kupiti po ceni od  na svim prodajnim mestima EventimaDD Tickets-a.

(Visited 106 times, 1 visits today)