Rambo Amadeus: „Rambo Amadeus napred, turbo folk stoj“


Rambo Amadeus @ The Quarter, Novi SadKoncert Ramba Amadeusa (intervju) i kako on kaže dva vinetua, bio je pravo jezgro pozitivne energije. Toliko da se to moglo osetiti u vazduhu. Koja količina pozitivne energije i lucidnosti izbija iz njega, to je za svaku pohvalu. Mislim da svi koji su bili prisutni na koncertu mogu da se slože sa mojom konstatacijom.

Datum: 2. mart 2013.
Mesto: The Quarter, Novi Sad

Na sam koncert smo malo zakasnili kolega fotograf Jovan Đokić i ja, jer smo pokušali na neki način da ispratimo i koncertnu promociju EP “Svetlost i dim” grupe Veliki Prezir koja se održavala istu noć u CK13. Uspeli smo čuti sedam pesama koje ću pokušati kasnije da dočaram u kraćoj reportaži. Čim smo kročili u The Quarter, klub je bio fino popunjen i trebalo se malo pomučiti da se dođe do same bine.

Masa je bila u elementu, pomno je pratila Ramba i zajedno sa njim učestvovala u deljenju pozitivne energije. Sjajna interakcija sa publikom, posvećenost i sposobnost da istu uključi u razmeni energije je nešto što je oduvek krasilo njegove koncerte. Neko vreme ga nije bilo u Novom Sadu, mislim nekih dve godine i vidno je bilo koliko ga se novosadska publika zaželela.

Ređali su se mnogobrojni hitovi, ali je veoma interesantna bila povezanost sa publikom koja je išla od toga da svi u glas pevaju određene delove pesama, do toga da jedna polovina peva jedan deo, dok druga polovina peva drugi deo pesme. Kako je vreme odmicalo, atmosfera je bila sve bolja i bolja.

Rambo Amadeus @ The Quarter, Novi Sad

Našlo se tu nekoliko novih pesama, jedna od njih je “Koliko je jedan”, “Guru Sizif”, “Čobane vrati se”, “Don’t Happy Be Wory”, “Jedno te isto” i duge ali odlične fank improvizacije “FAP mašina” koja je bila upotpunjena sjajnim semplovima kao i pričom o manekenki. A vrhunac večeri je bila stvar “Karakter” nabrajajući mnoga imena koja su po njegovom mišljenju karakter. Spisak je bio podugačak, među ostalima Brus Li, Hugo Čaves, Albert Ajnštajn, Fidel Kastro, Marija Kiri, da bi na kraju završio svojim imenom, za šta je dobio gromoglasan uzvik “karakter”!

Vredno pomena su i dva vinetua, člana benda, odnedavno Igor Malešević, po meni jedan od naših najboljih bubnjara koga bi svaki svetski bend poželeo u svojim redovima, a kamoli domaći i basista Miroslav Tovirac koji je činio sjajnu ritam sekciju a ujedno je bio zadužen i sa puštanje veoma interesantnih semplova.

Na kraju koncerta su svi izlazili sa osmehom na licima, što od Rambove originalnosti, sjajne interakcije sa publikom i odličnog provoda do vidne količine alkohola koja je popijena to veče. Izgleda smo svi bili zadovoljni nastupom osim samog Ramba, koji je sa pravom imao zamerku na račun domaćina jer je kako sam kaže bilo neprijatno svirati u posledjih četrdeset i pet minuta jer je kako bi on rekao “neko žensko stenjalo u mikrofon” i to se čulo kod njih u monitoringu i time im znatno otežalo sam nastup. Na sreću ili na radost mi taj deo nismo čuli.

Rambo Amadeus @ The Quarter, Novi Sad

Jednu stvar moram da istaknem, a to je zvuk u samom klubu koji je bio više nego dobar. Vidi se da su se vlasnici kluba potrudili i dobro udemfali prostor, što na plafonu, što u prvom delu koncertnog prostora sa bočnih strana, mada pohvale idu i za tonca kao i samo ozvučenje. Jedno je jasno, to da je klub Quarter postao trenutno najbolje mesto za veće svirke u gradu.

(Visited 116 times, 1 visits today)