Rage Against The Machine – 20 godina od objavljivanja debi albuma


rage_against_the_mashine_03Nakon što je Tom Morelo (Tom Morello) gitarista benda Rage Against The Machine, nedavno izjavio da nemaju u planu snimanje novog albuma, svoju publiku oni će obradovati reizdanjem svog debi albuma kojim će obeležiti 20 godina od njegovog objavljivanja. Reizdanje  “Rage Against the Machine – XX”, kako je najavljeno, biće objavljeno 26. novembra za  “Legacy Recordings”.

 Osim što će biti poboljšana verzija albuma, boxset će sadržati demo snimke, do sad neviđene live materijale kao i snimak njihovog koncerta iz Finsberi parka (Finsbury park), u čast pesme “Killing In The Name” koja je pobedila na listi Božićnih singlova favorizovanog učesnika rijalitija X Factor (London, 2010.godina).

Prema Morelovim rečima, nakon tog datuma ne zna se budućnost benda. Do izlaska reizdanja, Rage Against The Machine je postavio raniju demo verziju pesme “Freedom“, kao i pesmu “Mindset’s a Threat” koje vam preporučujemo da poslušate.

                           ratm_rage_against_the_machine_20th_anniversary_

Rage Against the Machine je američki rok bend iz Los Anđelesa (Kalifornija), koji je nastao je1991.godine. U njegovom sastavu su  Zak De La Roha  (Zack de la Rocha) – vokal, Tim Komerfold (Tim Commerford ) – bas gitara, vokal, Tom Morelo – gitara i Bred Vilk (Brad Wilk) za bubnjevima.

Inspiraciju za svoje pesme pronalaze u hevi metal instrumentalima, kao i u rep nastupima  bendova Afrika Bambaataa, Public Enemy, The Beastie Boys  i Dutch krosover benda  Urban Dance Squad.-a takođe su poznati i po tome što se mnogim svojim pesmama  dotiču politike.

Iza sebe imaju četiri albuma: “Rage Against the Machine” (1992), “Evil Empire” (1996), “The Battle of Los Angeles”(1999) i “Renegades” (2000). 2000.godine bend  se rasformirao, pošto je pevač Zak de la Roša napustio bend i nastavio svoju muzičku karijeru, sarađujući među ostalim i sa Trent Reznorom (Trent Reznor), poznatim vokalom benda Nine Inch Nails, a kasnije i u bendu One Day As A Lion.
Ostatak benda Rage Against The Machine je nastupao sa Krisom Kornelom (Chris Cornell) – Soundgarden, pod imenom Audioslave, do 2007. godine kada je reformisani bend svirao na festivalu “Coachella”.

Poslednji koncert održali su u julu 2012. u Los Anđelesu.

Rage Against The Machine uživaju veliku popularnost i u Srbiji i svake godine se govori o njihovom mogućem dolasku na Exit Festival.

(Visited 179 times, 1 visits today)