Radule – Atheist Rap


Radule - Atheist RapGitarista Atheist Rapa – Radule, za Popboks govori o prvom koncertu stranog benda na koji je išao, budženju sa visokim estetskim kriterijumima, Raju na Zemlji i o zrikavcima glasnijim od motora.

Omiljeni album i pesma?

The Adjusters – Before the RevolutionNone But Heaven… Krenuo sam sa nabrajanjem, ali sam odustao, jer se samo javljaju nove i nove i… zato sam stao kod A.

Koncert koji ćeš uvek pamtiti?

Ministry na Đavi prošle ili pretprošle godine, bio sam sam na 25 metara centralno od bine, svu težinu sveta su audio-vizuelno izručili u tih sat vremena, bilo mi je potrebno dvadesetak minuta osame nakon toga, da se sastavim i nastavim kao da sam došao na festival da se zabavim. Moram priznati da ga zbog težine podsvesno potiskujem sa liste najboljih koncerata i povremeno u razgovorima zaboravim na to.

Izdvojio bih i koncerte južnoafričkog trija Boo! 2003. u Rojcu u Puli (bio sam ubeđen da ih ima bar 8 na bini i pre i za vreme koncerta), Nomeansno u Ljubljani 1990. (prvi put na koncertu jednog od meni najbitnijih bandi ikada), Green Day u Pešti 1995. (slušam ih od prvog EP-ja, taman izašao Dookie), EKV u Novom Sadu na Ebu festivalu 1989. ili tako neke (prvi put obratio pažnju na Milanovo sviranje i pevanje), prvi posleratni koncert KUD Idijota u Pinkiju (megatoni pozitivnih emocija), Angelic Upstarts 1985. u SKC-u (Zare i ja prvi put na koncertu stranog benda)… ima ih još par, sigurno.

Omiljeni film?

Filmovi ekipe oko Letećeg cirkusa Monti Pajtona, Život je lep, Čudesna sudbina Amelije Pulen, Američka istorija X, Fight club,…

Omiljena knjiga?

Legija prokletih Svena Hassela, Legija nepromočivih Željka Paheka, Vodič kroz galaksiju za autostopere Douglasa Adamsa, Svet po Garpu Johna Irvinga, Slučajevi Danila Harmsa, Niko i ništa u Parizu i Londonu Georgea Orwella, Đavolov rečnik Ambrosea Biercea…

TV/radio emisija?

Peščanik.

Sajt koji pratiš?

Coolinarika. Kada zatreba.

Hobi?

Davanje novih namena i upotrebnih vrednosti određenim predmetima, projektovanje i realizacija praktične opreme za poboljšanje kvaliteta života užeg kruga ljudi, takozvano budženje, ali sa visokom estetskim kriterijumima.

Putovanje koje bi voleo da se ponovi?

Put na Lastovo pre par godina. Ili to beše prošle godine? Mirisi mora i borovine i urlanje cvrčaka i zrikavaca glasnije od brujanja motora trajekta vratili su me par decenija unazad.

Za koga navijaš? Kako? Ideš li na utakmice?

Navijač, je li to onaj što navija ili onaj kojeg naviju? Ne pratim fudbal. Mazanje očiju je isto kao u vladi i parlamentu, svi ili igraju na coce ili su marginalci.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvao na večeru?

Nijedna.

Ko je tvoj alter-ego?

Nemam alter-ego, samo različite pseudonime.

Šta voliš da misliš o sebi?

Nemam visoko mišljenje o sebi, naprotiv. Tako se povremeno i nakratko samoiznenadim.

Šta bi probao, a još nisi?

Pržene skakavce.

Psuješ li? Zašto? Kako?

Omiljena mekana psovka mi je “Jebote Rim”. Žao mi je što ne mogu da nađem ko je taj Rim, čuo sam da je bio neki bacač kladiva ili tako nešto 60-ih ili 70-ih, mrga. Ostale su malo tvrđe. Osim “Jebemti miša”.

Šta voliš u Novom Sadu, a šta bi prvo promenio?

Volim Dunav i blizinu Fruške Gore. Menjao bih vremena, prostore i ljude u ovom gradu.

Da li si zlopamtilo?

Verovatno. Imam loše pamćenje. Ali bolje pamtim dobro.

U koga ili u šta veruješ?

Verujem da je Zemlja onaj Raj o kojem lažu upravo oni koji su se svojski potrudili da naprave Pakao na tom mestu. Verujem da smo u teškim govnima i da bi možda bilo bolje da nismo ni napustili vodu, jer smo postali najopasniji virus na ovoj planeti.

Šta je, po tvom mišljenju, prava žena?

Pravi čovek, samo naprednija verzija.

Zbog čega se kaješ?

Zbog nekih stvari koje ne mogu da ispravim, jer tih ljudi više nema u ovoj dimenziji. I zbog nekih brlja koje i dalje činim, mada se trudim da ih ne činim.

Ko je genije?

Sale Veruda.

Radule je…

Jebemliga, Debeli Zmaj.

(Visited 127 times, 1 visits today)