Radiohead službeno objavili ukradene snimke sa “OK Computer”


Prošle nedelje svetski muzički mediji preneli su kako je na internetu procurilo osamnaest sati materijala nastalih na snimanju remek-dela benda Radiohead, OK Computer iz 1997. godine. Bend je sada objasnio pozadinu priče te ujedno ponudio dotične snimke putem Bandcampa u  narednih 18 dana po izrazito niskoj ceni.

Gitarista i multi-instrumentalista Džoni Grinvud (Jonny Greenwood) objavio je na Twitteru kako je neko ukrao arhiv Toma Jorka (Thom Yorke) na minidiskovima sa namerom da uceni bend pod pretnjom da će objaviti arhivu na internetu ako ne plate velik novčani iznos (pominje se cifra of 150.000 dolara). Umesto toga, Radiohead je sve objavio na Bandcampu gde se može skinuti za 18 dolara, a kompletan prihod ide pokretu za zaštitu okoline Extinction Rebellion.

“Za 18 dolara možete odlučiti da li je trebalo platiti otkupninu ili ne,” piše Grinvud. “Ovo nikad nije bilo namenjeno za javno korišćenje, iako su neke nasumične snimke našle put na kasetu reizdanja OK Computer. Reč je o tek periferno zanimljivim snimkama koje traju jako, jako dugo. Nije za download na telefon.”

(Visited 38 times, 1 visits today)