“Radio” – Novi singl benda Mangroove


mangrooveNakon pesme „To se smije“, zagrebački sastav Mangroove predstavlja svoj drugi radio singl s predstojećeg albuma „Put na mjesec“ koji se očekuje na jesen. Ime novog singla je „Radio„.          

Svatko ima svoje ljeto koje pamti – svoju klupicu, park, društvo s kojim je odrastao, prvi poljubac koji čuva u nekoj fotografiji, pjesmi, nostalgiji ….
Ovo je mala pjesma koja nas vraća baš u to ljeto. Bezbrižno, djetinje – ljeto parkova i asfalta prije nego odeš na more i pozdraviš se s ekipom ispred zgrade i obećaš da ćeš pisati i da ćete zauvijek ostati naj frendovi i u leksikonu zaokružiš velikim slovima ime kvarta i nadodaš onak frajerski baš na engleskom kako si vidio da rade i drugi … Forever. Zauvijek…, zauvijek je tako beskonačna kategorija vremena koju tada ne razumiješ, ali ni ne slutiš da sjećanje ostaje zauvijek.” Ovim tekstom najavili su svoj novi singl.

Mangroove je Hrvatski autorski neo soul funk bend. Na Zagrebačkoj klupskoj sceni postoji od 2003. godine, a istovremeno s izdavanjem prvog albuma „Svijet Za Nas“ 2009. bend je ima koncerte u svim većim gradovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Muzički kvalitet Mangroove-a su prepoznali i HGU i Društvo Hrvatskih Skladatelja dodelivši im 2006. godine prvu nagradu na muzičkom talent festivalu održanom u sklopu sajma muzike na Zagrebačkom Velesajmu. Sa producentom Samirom Kadribašićem (Ex. Jinx, Headoneast) 2007. godine počinju snimati album prvenac koji 2009. godine objavljuje Tom Tom Music (IDMMUSIC). Javnosti su se predstavili i singlovima „Vrijeme“, „Nemamo Sutra“ i „Budi Svoj“. Mangroove čine: Željka Veverec – vokal, Toni Starešinić – electric piano, synthesizers , Andrej Jakuš – trumpet, flugelhorn & sound effects, Đuro Dobranić – drums & sound effects, Hrvoje Kaučić – bass guitar, bass keyboard.

Dok čekamo spot za ovu pesmu, poslušajte „Radio“.

(Visited 20 times, 1 visits today)