„Vidimo se“ na Exit etiketi


Darkwood Dub - Vidimo seNovi album beogradskog sastava Darkwood Dub, pod nazivom „Vidimo se“, izlazi danas na Exit etiketi. Sedam pesama s albuma i bonus trek, pobednik Darkwood Dub remiks konkursa, biće od danas dostupni za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.rs.

Exit Label je 7. aprila objavio prvi singl sa ovog albuma, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, „Nešto sasvim izvesno“. Drugi singl, „Kraj oktobra“, izdat je 8. juna, dok će novi album predstaviti još pet novih pesama. Kao poseban bonus, za preuzimanje će biti dostupan i pobednički remiks singla „Nešto sasvim izvesno“, koji je na konkursu održanom od 5. do 25. maja, doneo Damjanu Elteku ulaznicu za Exit festival, kao i čast pojavljivanja na albumu Darkvuda. A ovaj album će, naravno, u fizičkom obliku izdati kuća Odličan Hrčak.

Kao prave zvezde Exit etikete i domaće i regionalne scene, Darkwood Dub će nastupiti na glavnoj bini Exita prvog dana festivala neposredno pre hedlajnera festivala, velikih Arcade Fire! Darkvudi će nastupiti i na Exit Music Live bini, poslednjeg dana festivala, sa repertoarom koji će nas sve podsetiti zbog čega smo zavoleli ovaj sastav.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima. Drugi album U nedogled (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i po prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Naredni albumi benda, Elektropionir (B92, 1999), Život počinje u tridesetoj (B92, 2002 O danima (B92, 2004) i Jedinstvo (B92, 2008), učvrstili su već kultni status Darkvuda. Od kraja 2008. godine grupi se kao stalni član pridružuje cenjeni i proslavljeni klavijaturista Vasil Hadžimanov.

Osmi album sastava Darkwood Dub, „Vidimo se“, izlazi danas na Exit etiketi, a sa Darkvudima i svima vama vidimo se od 7. do 10. jula na Exit festivalu!

(Visited 45 times, 1 visits today)