Najveća imena domaće muzičke scene snimila pesmu


planeta_gruvlend

Više od dvadeset  priznatih domaćih umetnika, među kojima su  Leo Martin, Bebi Dol, Bisera Veletanlić, Oliver Nektarijević, Bojana Stamenov, Bane Lalić, Dana Gašić, Marčelo i Struka, dečiji hor „Kolibri“, Miša Blam, Vasil Hadžimanov, Momčilo Bajagić Bajaga, Rambo Amadeus, Zvonimir Đukić Đule snimilo je pesmu „Čudo (Cvet) „.

Pesma „Čudo (Cvet)“ zasnovana je na numeri Minnie Riperton „Les Fleur“ iz 1970 i pokazuje kolika je snaga muzike i duha u vreme kada su najvažnije vrednosti ugrožene.

Deo je kampanje „Planeta Gruvlend“, kao i najvažnija numera sa istoimenog albuma.

Celokupan projekat je inspirisan širenjem optimizma i predstavlja „borbu “ protiv finansijske i društvene krize.  Kampanja će trajati šest meseci, a za njen kraj biće organizovan  veliki muzičko-scenski spektakl na svetski Dan muzike 21.06.2013.

Video spot za pesmu je sniman u studiju na tajnoj lokaciji, gde su se u 12 intenzivnih dana, izmenjali svi pevači i svirači sa sve dečijim horom.

Po navodima autora projekta, svi ti dobri duhovi koji su se brzo smenjivali su doprineli da se čudo zaista i – dogodi. Kamere iz studija su potom krenule po gradu da snime i borce u kulturi koji nisu samo muzičari, i koji su na lokacijama koje su sami birali, svako pojedinačno i u svoje ime, zajednički podržali ovaj apel za buđenje planetarne svesti i novi početak.

(Visited 85 times, 1 visits today)