„Mali komadić magije“ u Gradskom muzeju, Jasterbarsko (Hrv)


Mika Male @ 1st Hawk City Acoustic Night12.10.2011. Prva jaskanska akustična večer održana je prošli ponedjeljak u Gradskom muzeju.

„Mali komadić magije“ – „A little piece of magic“ mogao se u ponedjeljak, 10. listopada navečer doživjeti u Gradskom muzeju za vrijeme trajanja „Prve jaskanske akustične večeri“. Tako je, naime, ovu pravu glazbenu poslasticu, međunarodnog naziva „1st Hawk City Acoustic Night“, koja je potrajala čak tri i pol sata, opisao Eddie Cooney, poznati kantautor, glazbeni kritičar i svjetski putnik, koji se tada po prvi put predstavio jaskanskoj publici, oduševljen ambijentom potkrovlja Gradskog muzeja.

Eddie Cooney @ 1st Hawk City Acoustic Night

Eddie Cooney, inače iz Liverpoola u sjevernoj Engleskoj, rodnog grada Johna Lennona čiji se rođendan slavio baš na sam dan „Prve jaskanske akustične večeri“, razgalio je Jaskance svojim toplim vokalom i gitarom, a u izvođenju nekih refrena pridružila mu se i jaskanska publika.

Uz njega, brojnoj publici u jaskanskom muzeju predstavila se i zagrebačka grupa Mika Male koja je u svom jednosatnom koncertu oduševila raznovrsnošću stilova, odličnim poznavanjem raznih instrumenata svih članova benda te širokim spektrom emocija u svojim autorskim pjesmama. Svakako ih u Jaski uskoro želimo čuti i vidjeti na njihovom samostalnom koncertu.

Ivan Škrabe @ 1st Hawk City Acoustic Night

Jasku je predstavljao mladi kantautor Ivan Škrabe koji prema gromkom pljesku i povicima iz publike zaista ima dobru bazu obožavatelja u svom rodnom gradu. Na „Akustičnoj večeri“ predstavio se svojim vlastitim pjesmama, a dobro se snašao i u ulozi voditelja cijelog događanja.

Ivana Bastašić @ 1st Hawk City Acoustic Night

Po prvi put je publika mogla čuti mladu jaskansku kantautoricu Ivanu Bastašić čiji je odličan debitantski nastup pozdravljen gromkim aplauzom.

Mario Šenica @ 1st Hawk City Acoustic Night

Vrsni gitarist Mario Šenica oduševio je svojim izvedbama bluesa, a kao šećer na kraju publiku su do kraja razgalili cijenjeni glazbeni maheri Tomi Novak na gitari i Krešo Oremuš na usnoj harmonici, dodavši „Jaskanskoj akustičnoj večeri“ pravu točku na „i“ što se tiče dobrih vibracija i vrhunske glazbe te samo potvrdili veliki uspjeh prvog ovakvog događanja u Jastrebarskom.

Tomi Novak i Krešo Oremuš @ 1st Hawk City Acoustic Night

Za odličan ton svih izvođača zaslužan je bio ton-majstor Dražen Borovec, te Mario Jerčinović, kojeg je ozljeda prsta spriječila da u programu nastupi kao gitarist, a za rasvjetu se pobrinuo Ivica Batušić. Glavna organizatorica i koordinatorica svih izvođača bila je Marina Pintarić.

Jaska @ 1st Hawk City Acoustic Night

„Prva jaskanska akustična večer“ održala se, inače, u Gradskom muzeju Jastrebarsko pod pokroviteljstvom gradonačelnika Jastrebarskog Mihaela Zmajlovića, a organizatori, među koje se uključio i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, se nadaju da će ovakva događanja postati tradicionalna u glazbenoj ponudi našega grada.

(Visited 51 times, 1 visits today)