„Bosonoga diva“ više ne peva


Cesaria EvoraPevačica Cezarija Evora, poznata pod nadimkom „bosonoga diva“, odlučila je da zbog lošeg zdravstvenog stanja povuče sa muzičke scene.

Njeni lekari u Parizu rekli su joj da mora da otkaže predstojeću turneju zbog čega su Cezarija (70) i njen producent i menadžer Žoze da Silva odlučili da stave tačku na njenu karijeru.

„Evora doputovala je u Pariz i veoma je slaba i neće moći da završi seriju koncerata po Francuskoj, zbog čega je odlučila da se penzioniše. Novi zdravstveni problemi pojavili su se posle nekoliko operacija proteklih godina, uključujući i operaciju na otvorenom srcu koju je imala u maju“, saopštila je njena diskografska kuća.

{youtube}Esdl_3kKSBk{/youtube}

Evora je pevala melanholične, bluz „saudade“ melodije rodnih Zelenortskih ostrva, a svetsku slavu stekla tek 1992. godine posle decenija pevanja u barovima Mindela, na ostrvu Sao Visente.

Njen treći album „Miss Perfumado“ koji je izdala prošle godine, bio je svetski hit. Evora je izdala deset albuma i antologiju radio snimaka.

Na koncertu u Melburnu 2008. godine pretrpela je šlog i vratila se u Pariz kako bi se oporavila i 2009. godine izdala album „Nha Sentimento“.

(Visited 77 times, 1 visits today)