„Back to Black“ album veka


Amy WinehousePoslednji album Ejmi Vajnhaus „Back to Black“ postao je, posle njene smrti, najprodavaniji album veka u Britaniji.

Album iz 2006. godine prodat je u 3.259.100 primeraka i sa trona skinuo „Back To Bedlam“ Džejmsa Blanta iz 2005. koji je prodat u 3.241.118 primeraka.

Treći najprodavaniji album u ovom veku snimila je 2001. pevačica Dajdo. Njen „No Angel“ prodat je u nešto više od tri miliona kopija.

Ejmin poslednji studijski album je tri nedelje od njene smrti 23. jula najprodavaniji u Britaniji, a u Americi je među deset najtraženijih albuma.

Istraga o uzroku smrti slavne pevačice još uvek traje, a prvi nalazi su pokazali da u njenom organizmu nije bilo tragova nedozvoljenih supstanci.

{youtube}TJAfLE39ZZ8{/youtube}

Iznenada preminuloj pevačici muzička industrija će odati počast u nedelju na dodeli MTV VMA nagrada, a muzička legenda Toni Benet će učestvovati u davanju omaža Ejmi Vajnhaus.

Benet će predstaviti specijalni deo MTV VMA nagrada, uključujući i snimak njegovog dueta sa Ejmi „Body And Soul“ koji je snimljen u martu.

„Bilo je zadovoljstvo snimati sa Ejmi Vajnhaus i kada čujete snimak ‘Body and Soul’ to je priznanje njenom umetničkom geniju. Ona je bila jedan od najiskrenijih muzičara koje sam ikada upoznao.“

Do kraja godine bi trebalo da se pojavi i album sa pesmama koje je Ejmi spremala za treće studijsko izdanje.

(Visited 73 times, 1 visits today)