„16 godina rada u ilegali“ benda Samostalni referenti u Domu Omladine


Samostalni referenti - The GreaTESTIS HitsKoncertna promocija pod nazivom „16 godina rada u ilegali“ nedavno objavljenog albuma „The GreaTESTIS Hits“ biće održana u subotu 21. januara 2012. godine u Domu Omladine, Beograd (sala Amerikana) sa početkom u 21h.

Ulaznice će biti puštene u prodaju 09. januara i moći ćete da ih kupite na blagajni DOB-a po ceni od 300 dinara.

Od nastanka i okupljanja Samostalnih referenata, 1996. godine, do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače ljubitelje neumornog „skankovanja“. Njihov zvuk predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u ovim muzičkim pravcima.

Grupa Samostalni referenti o novom spotu za numeru „Život je san“ koji je premijerno prikazan 23. novembra 2011. godine na MTV-ju, je rekla: „Iako izgleda kao da je u pitanju letnji dan, spot je sniman 05. oktobra, na fenomenalnoj lokaciji u Grockoj. Ugrabili smo bukvalno poslednji topao dan, ali voda u bazenu je bila svega 16 stepeni, tako da jednom kada smo skupili hrabrosti da uđemo, ludirali smo se tih 15 minuta kako bi napravili što vise kvalitetnih kadrova na vodi, ali i pod vodom. Moramo da se zahvalimo drugarima Nemanji i Marku, bez kojih ne bi imali pristup ovako fenomenalnoj lokaciji. Nadam se da ce se publici svideti spot i da ce ih ugrejati u ovim hladnim danima.“

{youtube}vU8vKMV2qVw{/youtube}

Nastupali su sa grupama NBG, Direktori, Atheist Rap, kao i grupama Elvis Jackson iz Slovenije i Bluekilla iz Nemačke. Svoje umeće su pokazali na mnogim festivalima po Srbiji i regionu, kao i na nekoliko koncerata u Slovačkoj.

Nakon skoro 16 godina „rada u ilegali“, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog zvaničnog izdanja, prošle godine su izdali svoj prvi studijski album pod nazivom „The GreaTESTIS Hits“. Album koji sadrži 19 pesama dostupan je za besplatan download sa sajtova regionalnog MTV-ja. Snimanje je trajalo četiri godine u beogradskom studiju Underground.

(Visited 60 times, 1 visits today)