Punk Rock Show @ SKC Fabrika


Lude Krawe @ SKC Fabrika, Novi SadTakozvana Kineska četvrt u Novom Sadu u subotu je bila epicentar panka. Dok sam prilazila Fabrici, Limanski park je podrhtavao od glasnog zvuka.

Datum: 17. mart 2012.
Mesto: SKC Fabrika, Novi Sad

Na promociji novog EP-a „Reinkarnacija“ Ludih Krawa možda nije bilo dovoljno ljudi, ali to nikad nije ni bilo merilo kvaliteta. Podršku svojim kolegama dala su tri benda: Against the Odds, Ludak u Razvoju i Tea Break.

Lude Krawe su poznate po tome da im pesme ne traju dugo tako da su u nekih 90 minuta odsvirali mnogooo toga, ako ne i ceo svoj repertoar. Publika je očigledno naučila i sve nove pesme jer nijedna nije otpevana bez njenog učešća. Bend pun energije iako su dva dana ranije putovali čak u Zagreb gde su imali prvu u nizu koncertnih promocija koje smo najavili.

Šutka – pojava koja prati punk pokret. Imate dve opcije: da u njoj učestvujete ili da se bezbedno sklonite. Ja sam izabrala da se bezbedno sklanjam u stranu i to se dešavalo često tokom večeri. Ali da su šutke izostale pitali bismo se šta tu nije bilo u redu. Slika govori više od reči, pa evo i dokaza: slika šutke ovde!

Lude Krawe @ SKC Fabrika, Novi Sad

Pošto mi je horoskop takav da sam i ja jedna „luda krawa“ rođena u maju (nisam muško da bih bila bik), ne smeta mi što sam se smrzla jer sam čula uživo dve svoje omiljene pesme – staru „Petar Pan“ i novu „Metronom“ (prim.aut. Jadan youtube, izlizao se od slušanja). Naravno, volim i ostale, ali ove dve su na vrhu spiska.

I pošto OPET nisam stigla na vreme da čujem sve bendove, mislim da će ovi stihovi iz pesme „Metronom“ biti adekvatni:

„Znam da te nerviram, ista sranja serviram, dok ti ne dosadi…“ mada meni neće dosaditi da se pravdam za kašnjenja na svirke jer ne želim da lažem.

Da podvučemo crtu – Lude krawe objasnile! Želim im uspešnu promociju albuma u svim ostalim gradovima naše male „demokratske“ zemlje.

Lude Krawe @ SKC Fabrika, Novi Sad

(Visited 87 times, 1 visits today)