Psihodelični zvuci u CK13


Simeon Soul ChargerU petak, 14. februara spremite se za seriju psihodeličnih zvuka koje će vam isporučiti dva benda. U pitanju su Simeon Soul Charger iz Amerike, kao i Street Corner Talking iz Švajcarske. Mesto dešavanja je Omladinski centar CK13 (Vojvode Bojovića 13) u Novom Sadu.

Simeon Soul Charger je američki bend iz Akrona (Ohajo) koji stvara pod uticajem progresivnog roka, bluza, psihodeličnih i stoner zvukova 70ih godina prošlog veka. Bend postoji od 2008. godine, a osnovao ga je lider benda Aron Bruks (Aaron Brooks). 2009. izdaju istoimeni EP i promovišu ga širom Amerike. Ubrzo sledi drugo EP izdanje nakon čega sledi dvonedeljna nemačka turneja koja bendu donosi solidnu bazu fanova u Nemačkoj. Po povratku u Ameriku bend snima prvi LP Meet Me in the Afterlife. Zatim sledi ugovor sa nemačkom izdavačkom kućom “Gentle Art of Music” i 2011. bend se seli u Nemačku. Nakon duže evropske turneje bend snima drugi konceptualni album Harmony Square. Simeon Soul Charger nastavljaju sa brojim nastupima širom Evrope, a u planu je i izdanje novog albuma u 2014.

Street Corner Talking je bend iz Švajcarske. Njihova muzika kombinuje uticaje folka, roka i psihodelije 70ih sa britanskiom muzikom 90ih. Iza sebe imaju jedan EP Seduced, Abandoned, Reconciled. Do sada su nastupalu u Švajcarskoj, Nemačkoj i Engleskoj.

Početak svirke je u 22 časa, ulaz je 300 dinara.

(Visited 75 times, 1 visits today)