Prvo sviramo „Sasvim običan dan” da je se što pre rešimo


Eva BraunZa fanove Eve Braun 2011. biće bitna godina – bend svira u klubu „Gan“ 14. februara, u martu izlazi novi album, a za jesen se sprema i veliki beogradski koncert. Svakako, dovoljno je povoda za razgovor sa Goranom Vasovićem, liderom benda…

POVRATAK – Zašto ste izabrali baš Dan zaljubljenih za svirku u „Ganu“?
– Nismo ga mi izabrali. Dobili smo poziv od ekipe iz Odličnog hrčka, verovatno su mislili da se Eva Braun uklapa u taj praznik zbog određene doze romantike u našim pesmama. I nama se to dopalo, a imamo i praktičan razlog – u martu nam izlazi novi album „Playback”, a snimamo u Novom Bečeju novi spot za pesmu „Posle tebe”, koji će se pojaviti do kraja januara. „Gan“ nije veliki klub, smatram da je dobra prilika da pred tih 300-400 ljudi predstavimo deo novog materijala, a opet ostavimo prostor za veliki koncert na jesen, koji ćemo održati u SKC ili u Domu omladine.

Zašto tako dugo niste svirali u Beogradu?

– Smatrao sam da je besmisleno, želeli smo da pred beogradsku publiku izađemo s novim materijalom. Čini mi se nepoštenim prodavati nostalgiju i svirati samo stare pesme. Ne bih voleo da i danas svaki koncert završavam sa „Sasvim običan dan” ili „Megrajan bluz”.

Kako ćete završiti koncert u „Ganu“?

– Ne znam, ali znam da ćemo „Sasvim običan dan” svirati na početku da je se što pre rešimo.

Deset godina čeka se na novi album…

– Mi smo 2003. praktično prestali da radimo da bismo se 2007. ponovo okupili i zaključili da ima smisla uraditi novi album Eve Braun. I pune dve godine spremamo novi album. Prvo, svi smo perfekcionisti, a kako dugo nismo radili, hteli smo da to odradimo najbolje moguće. U međuvremenu, skupilo se puno pesama, pa smo od 10 stvari na albumu došli do 20, dakle ima tu 70 i kusur minuta muzike. Malo prija to iščekivanje. Ali činjenica je da album kasni ne zato što smo hteli da napravimo neku veliku famu, već jednostavno nismo stigli ranije da ga završimo.

Kako zvuči „Playback”?

– Najviše me podseća na „Pop Music”. Postoji to šarenilo u pesmama. Nema monotonije, šetaju se pesme po žanrovima, temama… Voleo bih da skrenem pažnju i na omot koji je uradio Andrej Dolinka. Nadam se da je i album tako dobar.

Gost vam je Vladimir Kolarić iz Velikog prezira. Kako je došlo do te saradnje?

– U jednoj pesmi postoji stih: „Svaka te linija zna, kao u pesmi Velikog prezira”. Mislio sam da ću to da promenim, ali mi se učinilo duhovitim da pozovem Koleta da to otpevamo zajedno. Kole, uvek skroman, pristao je, ali je hteo da izbacimo taj stih. Rekao sam: „Ne, nego ćeš baš ti da ga otpevaš.” I tako je ostalo.

(Visited 55 times, 1 visits today)