Prvi samostalni singl frontmena benda Baobab – „Odbijam“


Mišo PetrovićMišo Petrović, frontmen benda Baobab objavio je svoj prvi samostalni singl pod imenom „Odbijam“.

Za sve one koji možda ne znaju, bend Baobab je jedan od dva-tri najbolja benda u Srbiji „za koje nikada niste čuli“. Na njihova dva albuma i jednom EP-u može se naći sveža, uzbudljiva, savršeno odsvirana i producirana gitarska muzika, žestoka, ali vrlo slušljiva, pesme su najbliže klasičnom mejnstrimu, ali odsvirane na razumno alternativni način.

Loša sreća i tragična smrt bubnjara Ljubiše Golubovića sprečili su Baobab da postanu ozbiljna regionalna koncertna atrakcija. Ovih dana pojavio se prvi samostalni singl Miše Petrovića, pevača i gitariste Baobaba, autora svih pesama i alter-ega ovog sastava.

Pesma pod nazivom „Odbijam“ predstavlja Petrovićev pokušaj da preispita nova autorska područja, kojima se kreće njegova muzika, oslobođena gitarske buke, „samo akustična gitara i glas, sloboda koju pruža taj minimalizam, jednostavno me zanima gde to može da me odvede… Ideja da mogu da u jedan kofer stavim sve što mi je potrebno i nastupim bilo gde, bila je stvarno oslobađajuća“, kaže Petrović.

Snimljeno u studiju Off u Sevojno, dok produkciju, miks i mastering potpisuje Aleksandar Jovanović.

(Visited 133 times, 1 visits today)