Prvi Pozitivan koncert u Novom Sadu


pozitivan_kU kultnom Studiju „M„, u subotu (1. decembar), održaće se prvi Pozitivan koncert u okviru kampanje Udruženja Prevent iz Novog Sada, a povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side.

 

Imaćete priliku da uživate u muzici sledećih autorskih bendova:

Inbox (Bačka Topola),
Empathy Soul Project (Zrenjanin) i
Šesto čulo (Novi Sad).

Studio „M“ je zaštitni znak Radio Novog Sada i jedan od prepoznatljivih simbola grada. Izgrađen je još šezdesetih godina prošlog veka, a bio je i ostao jedinstven na ovim prostorima. Na njegovoj koncertnoj bini, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, nastupala su neka od najvećih svetskih muzičkih imena, ali i gotovo svi najvažniji izvođači sa ovih prostora. Danas je to prostor koji privlači pažnju velikog broja iskusnih muzičara, ali i okuplja sve više mladih autora.

U njegovom donjem holu u subotu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a prikupljena sredstva će biti utrošena na kupovinu poklon paketića deci HIV pozitivnih osoba.

Od 18 časova posetioci će moći da pogledaju izložbu radova i štampanog materijala na temu HIV/AIDS-a, dok će u periodu od 18 do 20 časova članovi Udruženja Prevent raditi socijalni marketing kondoma, deliće edukativno-informativni materijal i razgovarati sa posetiocima izložbe i koncerta.Udruženje Prevent postoji od 2004. godine i prevencijom HIV/AIDS-a bavi se tokom cele godine kako među opštom populacijom, tako i među posebno osetljivim društvenim grupama.

Pozitivan koncert je novina koju uvode ove godine kao deo kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE s namerom da skrenu pažnju javnosti na problem HIV/AIDS-a, a koncert će postati tradicionalna manifestacija u Novom Sadu.

Kampanju je podržala Fondacija HOD Ana i Vlade Divac kroz svoj projekat “Stvarno važno”.

U okviru kampanje Udruženje Prevent će takođe raditi i dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV u Sremskoj Kamenici, Rumi, Kikindi, Novom Bečeju, Vrbasu i na više lokacija u Novom Sadu.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova, humanitarnog je karaktera, te će iz tog razloga ulaz biti slobodan.

(Visited 52 times, 1 visits today)