Prvi album niškog sastava Tevarbulebra – „Ko se nađe, tu smo“ na etiketi Druga Stvar


TevarbulebraTevarbulebra je fjužn-rok instrumentalni sastav iz Niša koji je osnovan marta 2013. godine, a koji čine Stefan Milojković (bubanj), Ivan Stanojević (bas), Vladimir Jovanović (gitara) i Miloš Blagojević (gitara).

Zapažene nastupe imali su na Nisville džez festivalu 2014. godine u Nišu, Bedem Fest-u 2015. godine u Nikšiću i na festivalu Omladina 2015. godine u Subotici na kojem su osvojili prvo mesto. Neke od njihovih numera su se pojavile na kompilacijama URBANIS(H) i Black Planet Records: Balkan Under the Radar III.

Pred vama je Ko se nađe, tu smo, debi album benda, na kojem se nalazi osam numera koje čine jednu konceptualnu celinu. Nišlije će vam u trideset minuta dočarati ambijent svog kraja doživljen iz specifične vizure ovog sastava. Tevarbulebra će vas na ovom albumu povesti u šetnju i razgledanje svoje muzičko-tematske arhitektonike koja se stilski nalazi na granici izmedu fanka i rokenrola, često uklopljenih u neparne ritmove, sa akcentom na gruv i eksperimentalnu melodiju.

Album je snimljen tokom 2015. godine u studiju Čedomira Ilića u Nišu, dok postprodukciju, miks i master potpisuje Stefan Milojković. Omot je delo Aleksandre Đorđević.

Album ovog sastava je u formi besplatnog preuzimanja objavila nezavisna onlajn etiketa Druga Stvar.

Oni su tu, pronađite ih!

Bend i Druga Stvar za emitovanje preporučuju kao prvi singl sa albuma numeru „Fazan“.

(Visited 148 times, 1 visits today)