Promocija prvog albuma pulske grupe Junkers5 @ Klub Hard Place, Zagreb


Junkers5U utorak, 1. februara 2011. pulski garage rock sastav Junkers5 promovirat će svoj prvi (istoimeni) album u Zagrebu, u klubu Hard Place. Osim skladbi s prvog albuma (obrade kultnih rock pjesama raznih izvođača kao što su David Bowie, P.J. Harvey, The Who…) bend će po prvi put zagrebačkoj publici prezentirati i autorski materijal koji će biti objavljen tijekom ove godine. Grupa je još uvijek u potrazi za izdavačem svog prvog autorskog albuma.

Junkers5 je pulski bend oformljen u junu 2009. fuzijom članova kultne pulske Max-highway r’n’r grupe Messerschmitt (Miro Kusačić i Saša Petković), te članova grupa Sake (Elizabeta Petric) i Tutankhamon Space Machine (braća Vibor i Vjeran Juhas).

Grupa gaji raznovrsni stil (garage, punk, country, blues…) sa zajedničkim rock’n’roll nazivnikom kojega nose sve pjesme koje grupa izvodi.

Bend je nastao neplanski, iz neobaveznih session-a današnjih članova koji su zaključili da zajedno, koristeći tradicionalnu (ali i manje tradicionalnu) formu britanskog i američkog zvuka odsviranu na europski način, mogu iznjedriti materijal koji vrijedi zabilježiti na CD-u.

Junkers5 su krajem septembra i kroz oktobar 2009. snimili istoimeni album, koji su objavili na vlastitoj etiketi „Junkers Motors Music“. Album je nastao u produkciji renomiranog hrvatskog producenta Edija Cukerića i Mire Kusačića. Snimljen je jednostavno, gotovo iskonski, za samo nekoliko dana u puskom studiju Partyzan pod budnim okom snimatelja Marka Bolkovića Mareta.

Album „Junkers5“ sadrži 13 visokooktanskih pjesama-obrada koje je bend interpretirao na sebi svojstven način. Miro Kusačić je odabrao pjesme koje će završiti na albumu, a koje redom predstavljaju nepravedno zapostavljene vrhunske autore, gotovo zaboravljene u najezdi nekvalitetne šund glazbe i one-night-wonder hitova.

Objavljene su brojne recenzije albuma, od kojih valja izdvojiti:

  • http://www.mikrofonija.com/recenzije-albuma/1/2872.htm
  • http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=7823
  • http://www.soundguardian.com/soundguardian/recenzije-albuma/junkers5-%11-%22junkers5%22/
  • Na web stranici grupe možete poslušati neke od pjesama s albuma, te pročitati recenzije objavljene u tisku i na brojnim uglednim glazbenim portalima:

  • www.myspace.com/junkers5

Kontakt: junkersfive@gmail.com

{youtube}ScBzURIg174{/youtube}

(Visited 88 times, 1 visits today)