Promocija novog albuma “Žene odlaze u svemir” benda “Proleće”


prolece_debeli_precjednikNovosadski hardcore bend “Proleće” izdao je novi album koji će u subotu 02. juna promovisati u SKC “Fabrika”. Kao gosti, nastupiće hrvatski bend “Debeli precjednik’‘ koji će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Bruto Slavo“(Moonlee Records).

Debeli precjednik postoji od 1994.godine i do sad su nastupili sa velikim imenima punk scene : NOFX, Lagwagon, H2O, Terror… Imaju vise od 500 odsviranih koncerata i četiri velike turneje po Evropi. Izdali su četiri albuma i svirali na velikim festivalima kao što su “Deconstruction tour“  i “Sziget“.
Nastup počinje u 21h, a karte po ceni od 300 dinara možete kupiti u CD shopu Mungos u Novom Sadu (Njegoševa 14) ili na ulazu u Fabriku na dan koncerta. U prodaji će biti i cd-ovi oba benda, kao i majice i bedževi.

Na albumu “Žene odlaze u svemir” nalazi se 11 pesama a sniman je u studiju Piknik. Ovo je treći album po redu. Pre njega objavljeni su Meuh?, i Proleće Live In Radio Novi Sad. Kao pomoćni vokali na ovom albumu gostovali su Ilija Dikić (Mitesers) i  Igor Todorović Zgro (Buka za decu, Nospeedlimit). “Za razliku od dosadašnjeg zvuka, ovaj album je mekši i melodičniji, ali ipak nismo izgubili onu prepoznatljivu energiju. I mi smo sazreli, pa je i muzika malo drugačija, ne može čovek uvek isto da svira” izjavio je Nebojša Reljin. Na koncertu u subotu, imaćete priliku, pored novog albuma, čuti i presek starih pesama. Neke od novih pesama publika je čula prošle nedelje u beogradskom klubu Gun i na festivalu To Be Punk.  
“Publika jako dobro reaguje i na nove pesme, koje su imali prilike da vide na You Tube-u. Pesme su odlično prihvaćene i mnogi ih već znaju, a nadamo se da će i subotnji koncert biti dobar” rekao je Reljin.

Bend “Proleće” postoji od 1990. godine a pored ova dva albuma, učestvovali su i na kompilacijama „Hard core Novi Sad“ (2007.) i „Neki noviji klinci“ (2007.). Postavu benda čine: Nebojša Reljin – vokal, Dejan Matić – gitara, Marko Stojanović – bas, Predrag Drobnjak – bubanj.

(Visited 104 times, 1 visits today)