Promocija knjige „The Rolling Stones – umetnost pobune“


umetnost-pobuneU subotu, 19. januara u Novosadskoj Caffe Knjižari (Knjižara Gradska) održaće se promocija knjige Ivana Ivačkovića pod nazivom „The Rolling Stones- umetnost pobune“

U okviru promocije ovog zanimljivog izdanja, biće održan i koncert sastava Prorock Angels

Knjiga „The Rolling Stones- umetnost pobune“ je peto, prošireno i dopunjeno izdanje, čijim objavljivanjem autor, Ivan Ivačković  slavi svojih 30 godina u novinarstvu.

U knjizi su od prvog izdanja bili tekstovi o koncertima Stonsa na koje se išlo iz Jugoslavije ili, kasnije, Srbije, pre nego što su oni svirali u Beogradu. To su koncerti u Beču, Atini, Budimpešti… Sada smo, eto, u prilici da toj listi dodamo i Beograd, i to s ponosom, jer beogradski koncert bio je najmasovniji i najbolji na tom delu turneje“ , kaže autor.  

Tokom bogate novinarske karijere, Ivačković je  sreo  neke od najvećih zvezda popularne kulture, uglavnom muzičkih i filmskih. Na toj listi su Mik Džeger, Kit Ričards, Dejvid Bouvi, Sting, Alis Kuper, Džon Mejl, Brajan Feri, Sofija Loren, Bert Lankaster i drugi. Objavio je tri biografske knjige ( “The Rolling Stones:- Umetnost pobune”,  “Obe strane jastuka”  i  “Priznanja pop pevačice” ) i jednu pesničku zbirku ( “Crvena mapa”).  

Promocija knjige počinje u 19h i ovom prilikom posetioci će moći da je kupe po promotivnoj ceni. Nakon promocije u čast Rolling Stones-a svirku će održati bend Prorock Angels. 

(Visited 40 times, 1 visits today)