Promocija knjige pesama „Do modrih dubina“ Milana Koraća


Milan Korać - Do modrih dubinaKnjiga pesama Do modrih dubina, unutar koje se nalazi i muzički album istog imena, objavljena je za izdavačku kuću Prometej iz Novog Sada. Knjiga sadrži tekstove pesama sa svih dosadašnjih albuma benda Šinobusi, dvanaest pesama poezije, kao i tekstove sa albuma Do modrih dubina.

Pakovanje sadrži 72 stranice u tvrdom povezu i muzički kompakt disk. Na cd-u se nalazi devet pesama, a pesma „Gde me vode ruke“ urađena je u saradnji sa Del Arno Band-om, najpoznatijim srpskim rege sastavom.

Do modrih dubina je kolekcija tekstova, poezije i pesama nastalih u periodu od 2000. do danas.

„Na albumu su svirali članovi grupe Šinobusi, kao i mnogi dragi prijatelji. Stvaran je polako, bez rokova, bez ikakvih projekcija za budućnost. Cilj je bio muzika, osećaj koji nije uslovljen vremenom ili prostorom u kom se nalazimo. Dominantan instrument je akustična gitara, a pristup pesmama je kantautorski.“ navodi se u saopštenju.

„U četvrtak 10.04.2014. godine, u knjižari Most u pasažu Zmaj Jovine 22 u Novom Sadu, predstavićemo knjigu i cd ‘Do modrih dubina’. O knjizi će govoriti Miloš Zubac, novosadski pesnik i kantautor. U muzičkom delu programa nastupiće: Nenad Patković–akustična gitara, glas; Miloš Zubac–glas, akustična gitara i Milan Korać–glas, akustična gitara. Početak je zakazan za 20 časova. Na repertoaru će biti pesme čiji se tekstovi nalaze u ovoj knjizi. Neke pesme su već objavljene na raznim albumima, a neke upravo snimamo u studiju i novosadska publika će ih premijerno čuti.”

Onlajn izdanje albuma Do modrih dubina dostupno je za besplatno preuzimanje putem našeg sajta.

Promocija knjige se organizuje u mesecu u kojem Izdavačka kuća Prometej iz Novog sada obeležava 20 godina postojanja.

(Visited 135 times, 1 visits today)