Promocija indie kompilacije „Tragovi“ u klubu Klub


Indie kompilacija - TragoviPromocija indie kompilacije Tragovi održaće se večeras, 10.12. u 21 čas u zagrebačkom klubu Klub (Pavla Hatza 16).

Na promociji će zasvirati talentirana glazbenica Queen of Sabe kao i bend Olovni ples, koji je nedavno objavio jedan od najboljih hrvatskih alternativnih albuma Nulti dan. Ulaz je besplatan.

Olovni ples možda je najhrvatskiji bend u ovom trenutku, i to ne zbog krvnih zrnaca, nego zato što se na albumima zrcali jedna od tipičnih, ali relativno slabo opjevanih slika Hrvatske: slika inteligentnije, obrazovanije i zapostavljene Hrvatske koja kipti introvertnim bijesom zbog sumanutih pravila i zakona, populističkih fraza, stalnog nebitnog prepucavanja, te općeg društvenog nazadovanja.“ kažu muzičiki kritičari portala Muzika.hr.

Iza imena Queen of Sabe se krije mlada zagrebačka kantautorka Sabina Herman koja se široj javnosti predstavila 2010. godine kada je sa svojom pesmom „Mr. Fool“ osvojila prvo mesto na jednom zagrebačkom demo takmičenju, a ove se godine predstavila i sa svojim prvim singlom i videospotom na hrvatskom jeziku, u produkciji Marka Mrakovčića. Trenutno radi na snimanju svojih novih pesama i priprema neke nove projekte.

Nedavno je objavljena indie kompilacija Tragovi na kojoj se nalazi 12 mladih autora i bendova. Neke od njih ste već imali prilike čuti, a neke ćete tek otkriti. Na albumu sviraju Olovni ples, Ante Perković, Mika Male, Queen of Sabe, Kimiko, Go No Go, Zvonimir Varga, Nezahvalnici, Big Strip Gorila, Droid, Ketz i Orvel. Reč je o muzičarima koji zaista vole to što rade, ne stvaraju „muziku sa predumišljajem“, već za svoju dušu.

Iz tog razloga izdavačka kuća Croatia Records odlučila je objaviti kompilaciju da se glas malih, a kvalitetnih bendova, čuje što šire.

(Visited 66 times, 1 visits today)