Promocija fotomonografije u Zagrebu i Osijeku


Zbogom Brus LiPosle uspešne promocije u Novom Sadu, Zbogom Brus Li nastavlja promociju fotomonografije Zabranjenima ulaz besposlen u Zagrebu 3. marta (Klub KSET) i Osijeku dan kasnije, 4. marta (Klub Exit).

Nakon dve godine u Zagreb i Osijek se vraćaju etno-pank-rok veseljaci Zbogom Brus Li. Razlog je objavljivanje fotomonografije naziva Zabranjenima ulaz besposlen. Knjiga teška 452 stranice je puna lake filozofije i poluteškog rokenrola.

Osim knjige bend se aktivirao i oko snimanja autobiografskog filma koji su najavili izbacivanjem nove pesme „Pevaju svi“. Momci napominju da je bolje izdati film ili pesmu nego prijatelja, te najavljuju koncert prepun energije, akcije, šarenila i znoja.

Fotomonografiju je složio Nebojša Reljin Feki, dok film radi Miroslav Jović Joca.

Za one koji ne znaju Zbogom Brus Li je nastao 1992. godine. Odmah su krenuli da kombinuju rok i pank sa tradicionalnom vojvođanskom muzikom. Osim klasične postave instrumenata bend sadrži begeš i tamburu. Nakon 90ih ZBL su usporili sa koncertima, da bi nakon 2005. godine opet intenzivno krenuli da sviraju u republikama i pokrajinama stare Juge: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija; kao i u drugim susednim zemljama: Mađarska, Nemačka, Italija, Poljska, Rumunija, Austrija. Gotovo svaki veliki festival u regionu je imao priliku da ih barem jedanput ugosti.

Bogata diskografija i bibliografija svedoče o poletu i elanu koji Zbogom Brus Li sa sobom donose. Imaju izbačenih pet albuma, vinil, kasete, „live“ album i mnogo kompilacija, a najviše su se proslavili hitovima poput: „Kokainka“, „Nikad Nemoj Plakati Zbog Ljubavi“, „Ladi Ladi Lom“.

„Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim“, kaže Petar Janjatović.

Ulaznice za zagrebačku promociju možete kupiti sutra na dan koncerta po ceni od 30, dok je cena ulaznice za osiječki koncert 20 kuna.

(Visited 100 times, 1 visits today)