Promocija drugog albuma grupe PogonBgd


pogonbgdU klubu Doma omladine Beograda 28. decembra, sa početkom u 21 čas, beogradska grupa PogonBgd predstaviće svoj drugi studijski album „Moji heroji“, koji je objavljen u oktobru ove godine. Na albumu se  nalazi 10 pesama, a PogonBgd su ostali verni klasičnom street punk zvuku.

Na promociji u DOB-u sviraće pesme sa novog, ali i sa svog prvenca „U samoodbrani“ (objavljen takođe ove godine).Oba albuma su izdali sami.

Počeci rada benda datiraju od 2004. godine, kada su njegovi članovi prvobitno svirali obrade,a potem se ubrzo okrenuli autorskom radu. Iako najviše okrenuti ka britanskoj pank muzici 70-ih i 80-ih godina, svirke ovog benda prepoznaju se cpo karakterističnom, melodičnom punk/rock zvuku. Ulična tematika i atmosfera kojom odiše svaka pesma ovog benda je lični, subjektivni doživljaj i pogled na stvari. Svoje tekstove i muziku stvaraju sami, i pokušavaju da zadrže autentičnost u načinu na koji pristupaju pank-u.

Kao specijalni gosti na promociji će se pojaviti i legendarni beogradski street punk bendovi Prilično prazni i Šaht.

Članovi PogonBgd-a su:  Dimitrije Bolta (bas gitara, prateći vokal), Marko Građin (gitara, prateći vokal), Nikola Savić (bubnjevi), Saša Otašević (gitara, vokal).

Cena ulaznica za ovaj događaj iznosi 250 dinara, a uz svaku kupljenu ulaznicu sleduje i CD novog albuma „Moji heroji“.

(Visited 88 times, 1 visits today)