Promocija biografije Bili Holidej na festivalu Nišville


Zivot_Doba_Bili_HolidejPromocija knjige Donalda KlarkaPoželeti od meseca – život i doba Bili Holidej“, koju je u prevodu Mimice Petrović – Radovanović, nedavno objavila beogradska izdavačka kuća „Utopija“ održaće se u petak 16. avgusta sa početkom u 18 časova u press centru Nišvila (Galerija „paviljon u Tvrđavi“).

Pisac prati Ledi Dej od njenog detinjstva na ulicama, u krčmama i javnim kućama Baltimora, kroz rane dane uspeha u Njujorku i godina slave, sve do njenog tragičnog pada obeleženog disfunkcionalnim brakovima, zavisnošću od heroina i, konačno, preranom smrću.

Osnovna ideja knjige je da se naruši sveprisutni romantični patos o „tragičnoj crnoj ženi” – kao da su usamljenost i bolest tokom njenih poslednjih godina života simbolizovale svih 44.

Klark spretno organizuje sopstvena promišljanja sa svedočenjima njenih savremenika, bliskih prijatelja i saradnika koje je, između 1970. i 1972, intervjuisala pokojna Linda Kuel za svoju nikad dovršenu biografiju Bili Holidej.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on Google+0Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Email this to someone