Promocija albuma „Vila Filozofina“


Vila FilozofinaDugo očekivana promocija albuma Vila Filozofina zakazana je za sredu, 2. oktobar u Mikser house–u, Karađorđeva 46, od 19 časova. Pred publikom i medijima će biti predstavljen izvanredan album koji je do sada već pobrao brojne pohvale.

Pored toga, predstavljamo i spot za pesmu “Tim”, drugi singl sa albuma, čiju je režiju potpisao koautor pesme Đorđe Miljenović – Sky Wikluh. Kroz ovo uzbudljivo veče će vas voditi prepoznatljivi vokal Julianne Boroš, Vile Filozofine. Sa njom će nastupiti Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić (vokal), Nenad Trajković (bubanj), Novak Savić (bas gitara) i Dejan Hasečić (gitara). Kao specijalni gosti nastupiće producent i aranžer albuma Aleksandar Sedlar (električna/akustična gitara) i Sky Wikluh (vokal, u pesmi Tim).

Iza autorskog projekta „Vila Filozofina“ stoji Julianna Boroš, prepoznatljiva po svom specifičnom vokalu i svestrana interpretatorka džez, pop-rok, rege i r’n’b muzike. Na Jelen DemoFestu u Banja Luci 2012. godine osvojila je specijalnu nagradu žirija, interpretirajući prvi put široj javnosti autorsku muziku sa albuma Vila Filozofina. Album Vila Filozofina je završen i objavljen kao autorsko izdanje u junu 2013. godine. Autor tekstova i muzike je Julianna Boroš, a koautor u tri pesme, aranžer i producent je Aleksandar Sedlar. Ostali saradnici na albumu su Marko Kuzmanović, Igor Malešević, Branko Bošković, Nikola Demonja Jr., Strahinja Banović, Miloš Petrović, Sanja Stojanović, Dragan Đorđević, Milan Prokop, Đorđe Miljenović i Akademski hor Collegium musicum.

Pred nama je celovito i inovativno umetničko delo koje unosi svežinu na našu muzičku scenu, pružajući publici mogućnost da uživa u žanrovski diverzifikovanim numerama koje je najlakše podvesti pod etiketu progresivnog roka. Snažne kompozicije sa virtuoznim izvođenjem vrsnih muzičara i prožimajući tekstovi koji zadiru u našu svakodnevnicu dok pitaju i odgovaraju na naše unutrašnje nedoumice, harmonično su objedinjeni u aranžmanima i kroz produkciju Aleksandra Sedlara. Moćno muzičko tkanje i intimna naracija pesama Julianne Boroš, ruka su koja slušaoca pouzdano vodi kroz muzičku bajku. Zato ne čudi da je naš poznati rok kritičar Peca Popović prokomentarisao da je uz Josipin Dnevnik jedne ljubavi i Viktorijin Verujem ovo najbolji ženski album snimljen na prostoru bivše Jugoslavije.

(Visited 142 times, 1 visits today)