Promocija albuma „Sloboda“ grupe Olovni ples u KSET-u


Olovni ples - SlobodaPovodom izdavanja albuma „Sloboda“ za izdavačku kuću Croatia Records grupa Olovni ples održaće samostalni koncert u zagrebačkom klubu KSET, u utorak 27. marta 2012. sa početkom u 20h.

Ulaz 20 kuna.

Više puta smo pisali o ovom sjajnom bendu iz Dugog sela, do tada bez zvaničnog izdavača, već za nezavisne Slušaj najglasnije, i Brlog Records. Znali smo da će doći trenutak da neko od vodećih izdavača u hrvatskoj prepozna kvalitet ova četiri momka, koji su nema sumnje to svakako svojom muzikom i interpretacijom zaslužili. Njihova muzika najbolje se može opisati kao poetski folk rock blues. Uz naglašeni autorski pristup, Olovni ples spaja različite muzičke uticaje sa poezijom.

Album „Sloboda“ je svojevrsna retrospektiva rada benda u proteklih 5 godina (2007-2012). Recenziju albuma možete pročitati u istoimenoj sekciji na sajtu ili putem linka u prvom pasusu teksta.

Kao poseban gost večeri, iz Zadra stiže Roberto Vodanović poznatiji kao Čopor. Lo-fi prvoborac, osnivač i utemeljitelj nezavisne izdavačke kuće Brlog Records i verovatno jedan od najdarovitijih tekstopisaca u hrvatskom rock’n’rollu.

Više o bendu, kao i Čoporu, možete pročitati u sekciji „Odmetnički portreti“.

(Visited 37 times, 1 visits today)