Promocija albuma i peti rođendan benda Officer Down, Bmx Jam afterparty i promocija Bmx Filmića


Officer DownIako bend Officer Down spada u jedan od svirački aktivnijih bendova na riječkoj demo sceni ipak pet godina trebalo se čekati na njihov prvijenac. Bend je u pet godina odsvirao mnoštvo svirki diljem Hrvatske te samo jednu van granice i to ove godine na salzburškoj promociji Skaville Festivala. Officeri trenutno broje sedam članova što bi značilo da uz standardnu postavu imamaju brass sekciju koju čine truba i tenor saksofon.

Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i tipične ska veselice.

Od važnijih domaćih festivalia svirali su na Dirty Old Festivalu, Istria In Reggae, Opatijskim Barufama, RiRock Festivalu, M.A.K. Festu te za ovaj bend najvažnijem Skaville Festivalu na kojem će ove godine imati svoj četvrti nastup.

Prvi album pod nazivom „Fušeri uzvraćaju udarac “ snimljen je u studiju Depandansa, u Voloskom te će izaći pod etiketom Fat Brek Cords. Na njemu će se naći deset autorskih pjesama te dvije obrade, a biti će ponuđen i na besplatan internet download.

Promocija albuma će se održati u riječkom Stereo Klubbu, a uz Officer Down na bini će se kao gosti pojaviti i opatijski Carmina Puttana Orchestra, Vojko Mecena , Ličo & Palačinka Soundsystem i dj sNap.

Cijeli događaj ujedno je i službeni afterparty BMX Jama koji će se održati isti dan na Sv. Kuzmu, u organizaciji Udruge Čudo.

Vrata se otvaraju u 21 sat, cijena karte iznosi 25 kuna. Prvih pedeset posjetioca dobit će promo cd, te je za većinu posjetioca osigurano piće i meza dobrodošlice.

Potvrđeni koncerti:

  • 21.05.2011. Rijeka Stero promocija albuma i 5.rođendana benda
  • 27.05.2011. Zagreb Medika
  • 15.06.2011. Zagreb Hard Place – Hr.Demo klub
  • 18.06.2011. Crikvenica – Na Livadi fest
  • 02.07.2011. Ludbreg – Idemo Otok fest
  • 28 – 29.07.2011 Skaville festival Preluk
(Visited 16 times, 1 visits today)