Promocija albuma benda SMF u Božidarcu


SMF @ Vračar Rocks!Beogradski hardkor/krosover bend SMF nastupiće 25. januara u beogradskom centru za kulturu „Božidarac“ sa početkom u 20 časova. Tom prilikom, predstaviće novi materijal, ali i dve već objavljene pesme „Kockar“ i „Evropa“. Podršku na bini, pružiće im pank bend Vox Populi i strit pank bend B.O.L.

SMF je jedan od bendova sa najdužim stažom na ovim prostorima. Sviraju 23 godine, izdali su tri albuma, „Dalje nećeš moći…plati pa ćeš proći“ (1995.), „Lako ćemo“ (1998.) i „Ma kome majku?“ (2007.), dok četvrti uskoro treba da izađe.

Svojim duhovitim, ali i provokativnim, često direktnim tesktovima i žestokim zvukom izborili su se za stalnu i odabranu publiku, ali su i utapanjem u nove muzičke pravce, što se može osetiti na albumu „Ma kome majku?“ stekli i pozamašan broj novih fanova.

Krajem prošle godine objavili su spot za pesmu sa novog albuma pod nazivom „Evropa“, u starom prepoznatljivom stilu. Nastupili su i u Beogradu, nakon nešto više od tri godine i tako započeli promociju albuma.

Sastav Vox Populi je neznatno mlađi od benda SMF. U početku su svirali obrade starih i svima dobro poznatih hardkor/pank-rok grupa, ali su vrlo brzo počeli da stvaraju autorske pesme. Ipak, na svirkama im se ponekad omakne po koja obrada, kako kažu, iz nekog zadovoljstva i nostalgije.

Nastupali su po celoj bivšoj Jugoslaviji, iza sebe imaju dosta demo, lajv i video zapisa, kao i album „Ne možeš svima udovoljiti“ koji je propraćen i video spotom za numeru „Nostalgična pesma“. Početkom 2004. godine objavili su i jedan live cd pod nazivom „Live and bloody loud ep“.

B.O.L (Beogradski Orkestar Ludaka) je vršnjački bend sastava Vox Populi. Sviraju strit pank, tekstovima kritikuju društveno stanje, duhoviti su i energični. Izdali su pet demo albuma, od kojih je poslednji „U facu“ iz 2007. godine, naišao na brojne pozitivne reakcije.

(Visited 56 times, 1 visits today)