Program trećeg „Street Art“ festivala – Kraljevo 23-25. avgust


Street Art festival 2013Ivana i Negative, SevdahBaby, S.A.R.S. i još 14 bendova različitih urbanih muzičkih pravaca činiće muzički deo trećeg „Street Art“ festivala, koji Kulturni centar „Ribnica“ organizuje u Kraljevu od 23. do 25. avgusta.

„Street Art“ je festival alternativnih umetnosti i sportova, pa će tako dnevni program činiti takmičenja u stritbasketu i skejtu, radionice grafita, stensila, parkura, žonglerstva, brejkdensa i revija tjuniranih vozila.

Svi programi se odvijaju na sportskim terenima i pozornicama na obali reke Ibar. Kulturni centar „Ribnica“ ovaj festival organizuje u saradnji sa dvadesetak omladinskih organizacija i klubova iz Kraljeva.

Svi programi na „Street Art“-u su besplatni.

Festival počinje u petak 23. avgusta dodelom nagrada „Zlatni B.U.S“ sa konkursa za najbolju fotografiju, kratki film i strip i karikaturu, a tema ovogodišnjeg „Street Arta“ je „REAGUJ!“.

U koncertnom delu od 21h nastupaju Mlađi referent&Rema luda kuća, VIP&Struka, Blaya Dub Playa&Gazda Paja, Rahmanee i Kida Keva Crew.

U subotu 24. avgusta tokom dana će biti organizovane umetničke i sportske radionice i takmičenja, a uveče od 21h sviraju Krstaši, SickSoul, zatim u 22,30h SevdahBABY i od ponoći S.A.R.S.

U nedelju je dnevni program koncipiran kao i prethodnog dana uz dodelu nagrada, a zvezde večeri biće Ivana i Negative, koji nastupaju od 22,30h. Pre njih će se publici predstaviti sastav iz Bugarske WOPS, zatim Eeva&Funk’D Live Act, a posle ponoći festival zatvaraju POV i Metalcorp. Detaljna satnica festivala na www.streetartfestival.rs.

Pokrovitelji su Grad Kraljevo i Ministarstvo finansija i privrede – Sektor za turizam, a festival su pomogli „Carlsberg“, „Maxima Lučani“, „Voda Vrnjci“ „Sport Vision“, „Adverta“, „SinTrade“ i „Tehnograd“.

(Visited 144 times, 1 visits today)