Program podrške na Akademiji


RepetitorU petak 14. januara u art kafeu “Fleka” na Akademiji, sa početkom u 20h, biće otvorena samostalna izložba slika diplomirane beogradske umetnice, članice Ulus-a, Irene Bijelić Gorenjak, a iste večeri u Velikom klubu podršku za opstanak Akademije svojom svirkom daće bendovi Repetitor, Bolesna Štenad, The Schtrebers i Kill Me Laser! Veliki klub se otvara u 22h, a ulaz će biti slobodan!

Već u subotu 15. januara u Malom klubu sviraju bendovi Fog Eater i Kick Down, a posle koncerta očekuje vas J Rock & Visual Kei Support Night – veče japanske rock muzike koju će puštati Sora Dix, DJ Arubeki Basho i Insanity Edgar. Slobodan ulaz!

U nedelju 16. januara u Velikom klubu biće održan Poetski klabing solidarnosti sa Akademijom, u organizaciji pesnika i pesnikinja okupljenih oko sajta www.poezin.net, koji poručuju: “Ne trebaju nam zviždaljke i lonci. Ponesite stihove i muziku!”. U nastavku večeri u Malom klubu sledi Dark-Electro žurka podrške, uz muzički izbor DJ teama koji čine: Dark Energy, Bamhazard i Elder. Slobodan ulaz!

Samo u prva tri meseca klupske sezone 2010/11 na Akademiji, od početka oktobra do početka januara, u Rajićevoj 10 nastupilo je oko 170 bendova i organizovano je oko 80 žurki, internacionalna izložba stripa, izložba strip radionice Šlic, izložba fotografija sa studentskih protesta, promocija knjige hrvatske pesnikinje Jasmine Šušić, žurke poetskog klabinga, berze ploča, video projekcije, maskenbal, a svoja izdanja su između ostalog promovisali Sqmy, Dž Dž, Erotic Biljan and His Heretics iz Hrvatske, Space Eater, Bane…

Nastupali su bendovi iz Beograda, ali i iz svih krajeva Srbije (Novi Sad, Ruma, Šabac, Sombor, Gornji Milanovac, Zrenjanin, Pančevo, Niš, Sonta, Senta, Valjevo, Sremska Mitrovica, Požega…), kao i bendovi iz Norveške, Nemačke, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije…

Klub Akademija, jedan od simbola kulturne scene Beograda, nakon 50 godina postojanja, suočava se sa svojim nestankom, na osnovu sudskog naloga o iseljenju.

Novonastaloj situaciji protive se brojni građani i javne ličnosti, u toku je potpisivanje peticije za opstanak ovog legendarnog mesta, a Akademija nastavlja sa autentičnim programskim sadržajima, koji je i čine onim što jeste – jezgrom slobodnog duha Beograda.

Peticiju možete potpisati u art kafeu Fleka na Akademiji ili na internetu:

(Visited 47 times, 1 visits today)