Prijave za šesti Festival srpskog podzemlja


Organizacija Festivala srpskog podzemlja je objavila da su u toku pripreme za 6. po redu FSP, koji je planiran za 14. i 15. oktobar. U narednom periodu se očekuju ostali detalji.

Ni ove godine nećemo izostaviti program koji se odnosi na stvaralaštvo iz polja vizuelnih andergraund umetnosti, ali ovog puta u skladu sa trenutnim okolnostima, u sada već uobičajenom onlajn formatu. Fotografije naslovnih strana fanzina i podatke ćemo objaviti u jednoj e-galeriji koja će činiti svojevrsnu izložbu ovogodišnjeg FSP-a. Na ovaj način kreiraćemo i određenu bazu informacija o fanzinima koji su izlazili na ovim prostorima.

Ovogodišnji vizuelni program FSP biće posvećen fanzinima – andergraund izdanjima/publikacijama, koje su ručno pravili ljubitelji/fanovi određenog muzičkog, filmskog žanra ili sl. koji su stvarani na ovim prostorima.

Ovom onlajn izložbom naslovnih strana fanzina želimo da predstavimo ovaj 
izuzetan medij i značaj koji je on u različitim istorijskim periodima imao ili ima idanas.

Zato se pozivaju svi autori i autorke fanzina, one koji su nekada ili još uvek uređuju ili sarađuju u kreaciji ovakvih publikacija, kao i sve one koji u svojoj kolekciji imaju fanzine posvećene andergraund kulturi (muzika, likovna umetnost, film, poezija…), da na imejl adresu  festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com  pošalju:

– fotografije ili skenove naslovnih strana fanzina u što boljoj rezoluciji,
– godinu izdanja i ako znate koliko je fanzin imao objavljenih brojeva,
– iz kog grada potiče fanzin i ko je autor/ka naslovne strane, kao i ko je
urednik/ca fanzina.

Rok za slanje je 1. oktobar.

Festival se i ove godine održava u saradnji sa SKC Novi Sad i delom je podržan od strane EPK.

(Visited 20 times, 1 visits today)