Preuzmite besplatno novi album grupe Zabranjeno pušenje


Zabranjeno pušenje - Radovi na cestiJubilarni, deseti album legendarne sarajevske grupe Zabranjeno pušenje svi obožavatelji mogu potpuno besplatno preuzeti na službenoj stranici benda. Album Radovi na cesti postavljen je na internet juče, 10.10.2013., tačno u 10 sati.

Od singlova sa novog albuma već smo imali prilike čuti pesme “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice”, koji su, osim domišljatim i zabavnim tekstovima, oduševili i vrhunskim spotovima. Frontmen benda, Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, uveren je da su uspeli napraviti veoma kvalitetan proizvod. Jesu li u tome uspeli i kvalitetno obeležili 30 godina karijere proverite na službenoj stranici benda.

Objavljivanje albuma prati aktualni singl “Ti voliš sapunice” o kojemu Sejo kaže: “Novi video obrađuje evolucijski razvoj sapunica kroz vjekove i doprinos sapunice svjetskoj civilizaciji”. Autori pesme su Sejo Sexon, Toni Lović i Tomislav Andrić. Producenti pesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a za pesmu je mastering uradio Džon Dejvis (John Davis – Metropolis Mastering London), dok je spot režirao Žare Batinović.

Što se tiče koncertne aktivnosti benda, nakon koncerata u Švedskoj početkom novembra, održaće tradicionalni koncert 29. novembra u beogradskom SKC-u, 27. decembra u Dvorani Mejdan u Tuzli i dan kasnije u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

(Visited 303 times, 1 visits today)