Presing najavio novi album spotom „Mi nismo verni“


PresingBeogradski alternativni rok bend Presing je objavio novi singl i spot za pesmu “Mi nismo verni” čime najavljuju svoj četvrti album Prenosivi svemir koji će se uskoro pojaviti.

Bend je nastao 1990. godine u Beogradu i zajedno sa bendovima Darkwood dub i Kandža, Kodža i Nebojša predstavlja NeoBeo pravac. U svom dugom muzičkom stažu, bend Presing je izdao tri albuma, dva puta pravio pauzu i isto se toliko puta ponovo okupljao. Poslednji put, ponovo su se okupili u decembru 2011. godine, a u bend su stigla i dva nova člana, multi instrumentalista i kompozitor Pavle Popov i bas gitarista Caspar Wijnberg, dugogodišnjeg člana legendarnog australijskog sastava The Saints, koji već nekoliko godina živi u Beogradu.

Spot je sniman krajem godine na više lokacija u Beogradu i Los Anđelesu, a kao gošća na spotu se pojavljuje i pevačica grupe Lira Vega, Zoja Borovčanin. Režiser spota je Marko Kostić, snimatelji su bili Milan Đolović i Dejan Nikolić. Montažu i postprodukciju spota obavila je britanska umetnica Ursula Doneli. Svoju prvu ulogu u ovom spotu dobio je šestogodišnji David Nikolić.

Pesma “Mi nismo verni” se odlikuje vrhunskim instrumentalom koji nas uvodi u jednu večitu borbu, borbu materijalnog i duhovnog. Pod okriljem noći, borci za čišćenje uma uspevaju da izvuku dosta njih zarad ‘slobodnog tela’, magičnog dodira, reči i mira. Slično poput Nea u Matriksu, oslobođeni ljudi su uzeli plavu pilulu i sad posmatraju svet na jedan drugačiji način.
Slobodan način.

(Visited 125 times, 1 visits today)