Preminuo član čuvenog tandema Womack & Womack, Sesil Vomak


Womack & WomackSesil Vomak (Cecil Womack) popularni američki gospel i R&B umetnik, član čuvenog tandema Womack & Womack, preminuo je 1. februara u 65. godini života.

Sesil Vomak ostavio je veliki trag kao pevač dua Woman & Womack koji su osamdesetih bili vodeći na top listama, a pored toga i kao tekstopisac, producent i aranžer velikom broju uspešnih muzičara.

Sesil Vomak je rođen u Klivlendu, Ohajo, kao najmlađi od petorice sinova Frendlija i Naomi Vomak. Imao je samo osam godina kada je sa svojom braćom Bobijem, Harijem, Frendlijem i Kurtisom okupljen u gospel bendu Womack Brothers imao prvu turneju.

Braću Vomak primetio je čuveni Sem Kuk (Sam Cooke)koji ih je pozvao da mu budu predgrupa. Ubrzo su promenuli ime benda u The Valentinos čije najpoznatije pesme su „Lookin’ for a Love“ i „It’s All Over Now“ kasnije obrađena od strane The Rolling Stones.

1983. godine Sesil i njegova druga žena Linda, inače ćerka Sem Kuka, počeli su sa zajedničkim snimanjem i nastupima u bendu Womack & Womack. Njihov prvi album zvao se „Love Wars“ i snimljen je za izdavačku kuću Elektra Records. „Baby I’m Scared of You“ sa tog albuma bila jer 40 hit na R&B top listi. Sesilov brat Bobi oženio je udovicu Sema Kuka Barbaru, samo tri meseca nakon Semove smrti, što je bio veliki skandal.

Linda i Sesil, stvorili su hitove kao što su „Teardrops“ i „Love Wars“ posle čega su pisali pesme za Erika Kleptona (Eric Clapton), Endži Stoun (Angie Stone), Rubi Tarner (Ruby Turner) i Beautiful South.

Početkom devedesetih su se iz svog doma u Filadelfiji preselili u Afriku svojih sedmoro dece sa kojima su putovali. U poslednjih nekoliko godina Sesil je bio poznat kao Zekuumba Zekkariyas.

Womack & Womack su snimili sedam studijskih albuma:

  • Love Wars (1983)
  • Radio M.U.S.C. Man (1985)
  • Starbright (1986)
  • Conscience (1988)
  • Family Spirit (1991)
  • Transformation to the House of Zekkariyas (1993)
  • Circular Motion (2007)

(Visited 61 times, 1 visits today)