PREMIJERA: „Spektakl“ Milana Koraća i Miloša Zubca


Miloš Zubac i Milan Korać - Spektakl (naslovna)Redakcija muzičkog portala RockSvirke, povodom petogodišnjice postojanja i rada, s ponosom vam predstavlja novo, jubilarno onlajn izdanje. Album Spektakl, koji potpisuju Miloš Zubac i Milan Korać, objavljen je danas, 8. decembra, na godišnjicu smrti Džona Lenona (John Lennon).

Spektakl je jedinstven album na srpskoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Snimila su ga dva prijatelja i saradnika, ujedno dva frontmena koji su se prethodno uveliko afirmisali kao predvodnici svojih matičnih bendova. Milan Korać je pevač i gitarista u Šinobusima, jednom od najboljih autorskih, ali i koncertnih bluz-rok sastava u Srbiji. Miloš Zubac je godinama predvodio Prkos Drumski, jedan od poetički najzanimljivijih i najdoslednijih muzičkih fenomena u našoj zemlji.

Rezultat njihove saradnje jeste ovaj album.

Na Spektaklu se nalazi dvanaest pesama od kojih deset Zubac i Korać potpisuju kao autori. Dve pesme su obrade – „Bledo“Milana Mladenovića i „Ljubavi“Nikole Neškovića.

U snimanju su učestvovali članovi Šinobusa – Nenad Patković, Đorđe Bubnjević, Predrag Dmitrović i Stefan Stefanović.

Spektakl je sniman 2013. i 2014. godine, u studiju SHINE, na novosadskoj Grbavici, a produkciju potpisuju Radovan Škorić i Milan Korać.

Mali dokumentarni film o snimanju albuma možete pogledati ispod.

Osim u muzici, Miloš Zubac i Milan Korać ogledaju se i u poeziji. Zubac je objavio zbirke pesama Vilindar, Poezika, Flor Y Canto i Sigurnost vatre, a Korać knjigu Do modrih dubina.

Dva kantautora sarađivala su i u regionalnom kolektivu Novi Odmetnici.

Album Spektakl, nazvan tako po jednoj od Koraćevih pesama, nezaobilazno je izdanje za sve ljubitelje prave folk-rok i bluz muzike, a naročito za one koji vole dobre tekstove na srpskom jeziku.

Besplatnu verziju možete preuzeti ovde.

(Visited 206 times, 1 visits today)