PREMIJERA: Novi spot grupe Barbari za singl „Ma nema veze“


Barbari - Ma nema vezeDatum izlaska njihovog drugog albuma Santa Barbara je sve bliže, a album trenutno prolazi kroz fazu miksanja.

„Produkciju ovog albuma potpisuju Marko Kalčić i Alen Bernobić. Važna stvar je da se već u fazi snimanja albuma znalo u kojem će se smjeru, što se produkcije tiče, pojedine stvari kretati. To je svakako olakšalo samo snimanje za koje je bio zadužen cijeli bend uz gore spomenute producente Marka i Alena. Osvježili smo ritam sekciju benda sa novim bubnjarom Goranom Salvijem što je svakako pomaknulo pjesme u odnosu na debi album ‘Monfiorenzo underground’, a osim Gorana uz ‘stare’ članove benda kojeg čine Barbara Munjas, Alen Bernobić, Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza, na ovom albumu je snimao i Luka Berić koji je s nama faktički od samog početka. Na albumu su sa svojim saksofonima sudjelovale i naše tri gracije koje je publika upoznala na pojedinim live nastupima, a to su Jovana Joka, koja je snimala bariton saksofon i na našem prvom albumu, Weronika Partyka (tenor saksofon) i Petra Horvat (tenor saksofon). Neke dionice na albumu odsvirao je i Marko Kalčić“, navodi se u saopštenju grupe Barbari.

Tekstove potpisuje Barbara Munjas, muziku Barbara Munjas i Alen Bernobić, a aranžmane Barbari. Prvi singl sa albuma Santa Barbara je pesma „Ma nema veze“ za koju je spot snimala njihova prijateljica Ira Tomić, inače autorica spotova za „Mjesečinu“ i „Patološki lažljivac“.

„Snimanje spota je kao i obično proteklo u dobrom raspoloženju i zezanciji kroz cijelonoćno snimanje do ranih jutarnjih sati. Nahodali smo se i narolali za autom kroz puste istarske ceste omeđene šumom. Irina ideja je bila da ne snimamo spot kroz neku priču već da to bude oku atraktivno što mislimo da je i postignuo… Spot je napravljen u konstantnom muvingu, no nije potrebno previše pričati, pogledajte!“, rekla je frontmen benda Barbara Munjas.

  • Foto: Ira Tomić

(Visited 86 times, 1 visits today)